Header Ads

Tedapat misteri yang tidak terungkai, ini 5 keadaan yang hanya berlaku sekali seumur hidup.Keadaan yang menakjubkan yang berlaku hanya sekali.

1. Timothy Brown, yang telah pulih dari AIDS.


Seorang warganegara Amerika, Timothy Ray Brown, yang juga dikenali sebagai "The Berlin Patient", dianggap sebagai orang pertama di dunia yang membunuh AIDS. Pada tahun 2007, Brown mempunyai transplantasi sel darah primitif. Penderma beliau mempunyai mutasi genetik yang jarang berlaku yang memberikannya rintangan virus AIDS. 3 tahun selepas operasi, virus itu tidak ditemui di sel darah dan tisu Brown, walaupun dia telah berhenti menerima terapi AIDS terlebih dahulu.

2. Niagara Falls dibiarkan tanpa air pada tahun 1969.


Pada tahun 1969, kerajaan Amerika Syarikat dan Kanada terpaksa mengambil langkah untuk menghentikan hakisan Niagra Falls.

3. Kemalangan Tasik Nyos


Pada 21 Ogos 1968, Tasik Nyos menjadi pembunuh. Sejumlah besar oksida karbon dikeluarkan di udara dan kabut beracun turun ke bukit gunung.

4. Nota Ricky Mccormick


Ricky Mccormick adalah seorang lelaki Amerika berusia 41 tahun yang tubuhnya ditemui mati pada 30 Jun, 1999 di sebuah ladang jagung hampir 78.8 meter jauh dari rumahnya. Ini benar-benar pelik kerana Ricky tidak mempunyai kereta, dan sudah tentu, tidak ada kena mengena di ladang jagung. Walaupun mereka gagal menemui punca kematiannya, polis tertarik dengan nota yang terdapat di badan mangsa. Terdapat huruf yang tidak boleh dibaca, yang dipercayai sejenis kod.

5. D.B. Cooper


Dan Cooper adalah salah satu penjenayah paling terkenal di dunia. Pada tahun 1971, dia mencuri Boeing 727 dan menuntut $ 200,000 untuknya. Cooper memerintahkan juruterbang untuk turun pesawat tetapi akhirnya melompat keluar. Dia tidak pernah dijumpai lagi.
=
6. Edgar Allan Poe’s secret toaster


Pembakar rahsia Edgar Allen Poe adalah seorang misteri yang melawat kubur Poe setiap tahun pada hari lahir penulis. Pada tahun 2010, orang asing itu berhenti muncul untuk kali pertama dalam 50 tahun. Ada anggapan bahawa tradisi itu dihentikan pada hari ulang tahun ke-200 penulis.
Dikuasakan oleh Blogger.