Header Ads

Setiap kerja mempunyai tahap stress yang tertentu, ini 5 kerja yang paling stress di dunia. Berikut adalah kerja-kerja yang paling stress di dunia:

1. Pemandu teksi


Berurusan dengan penumpang yang gila, dan mabuk, bersama-sama dengan trafik yang buruk, menjadikan pekerjaan pemandu teksi kedudukan ke-5 dalam senarai pekerjaan yang paling stress di dunia.

2. Eksekutif perhubungan awam


Para eksekutif PR bertanggungjawab terhadap reputasi pelanggan yang mereka bekerjasama. Mereka mesti bersedia untuk bekerja selama berjam-jam, pada bila-bila masa. Dan seperti yang kita semua ketahui, berurusan dengan tokoh masyarakat dan selebriti dan mengurus hal ehwal bukan senang.

3. Pembaca berita


Menghadapi kamera dan bercakap depan awam adalah tekanan dan berita utama TV perlu dihadapi. Dari bersedia sepanjang hari untuk berada di hadapan kamera sekiranya berlaku berita, untuk menghadapi orang berkuasa dan bertanya mereka soalan yang sukar - ini bukanlah tugas yang mudah.

4. Wartawan akhbar


Wartawan akhbar sering bekerja di kawasan merbahaya, untuk waktu yang lama, dan bayaran yang agak rendah. Juga, dalam tahun-tahun kebelakangan ini, industri akhbar telah berjuang untuk bersaing dengan zaman internet.

5. Penyelaras acara


Penyelaras acara hanya disewa untuk acara yang penting untuk pelanggan mereka yang bermaksud bahawa segala-galanya dalam acara mestilah sempurna. Sama ada mesyuarat korporat atau perkahwinan, pelanggan sentiasa mahu semuanya menjadi sempurna. Untuk bertahan dalam industri ini, mempunyai kemahiran rangkaian yang baik adalah penting.Dikuasakan oleh Blogger.