Header Ads

Terdapat pelbagai cara untuk menarik perhatian seseorang , ini 8 perkara yang terbukti dapat menarik perhatian lelaki.


Berikut adalah ciri-ciri wanita yang menarik perhatian lelaki.

1. Bentuk badan


Apabila seseorang lelaki melihat seorang wanita, dia secara tidak sedar memikirkan sama ada dia boleh mempunyai bayi dengannya atau tidak. Itulah sebabnya otak lelaki sedang mencari seorang wanita dengan pinggul yang lebih besar dan pinggang yang lebih kecil. Wanita perlu kelihatan sihat dan subur. Kajian mendapati bahagian ideal untuk badan wanita adalah lebih baik untuk mempunyai nisbah pinggang-ke-pinggang sebanyak 7:10.

2. Senyuman.


Itulah ciri menarik yang menarik bagi lelaki. Senyuman adalah sesuatu yang boleh menangkap daya tarikan lelaki. Wanita ini kelihatan lebih terbuka.

3. Muka simetri.


Muka simetri adalah salah satu sifat fizikal yang paling menarik. Hal ini dijelaskan oleh fakta bahawa otak kita secara visual memproses wajah simetri lebih cepat daripada yang kurang simetri.

4. Bibir


Kajian menunjukkan bahawa lelaki lebih suka bibir nipis hingga bibir bersaiz sederhana.

5. Mata


Lelaki lebih suka melihat mata besar dan ada sebabnya! Apabila seseorang jatuh cinta dengan seseorang yang dia lihat, matanya secara tidak sedar akan membesar. Itulah sebabnya seseorang yang mempunyai mata yang lebih besar kelihatan lebih bahagia dan lebih menarik.

6. Kening.


Kening  merupakan ciri penting dalam penampilan kita. Mereka membantu mengekspresikan perasaan dan emosi kita. Kening yang berbentuk baik boleh membuatkan anda kelihatan cantik.


Dikuasakan oleh Blogger.