Header Ads

Teknologi berkembang dengan pesat, ini 5 alat untuk masa hadapan yang sudah boleh anda beli.Berikut adalah peranti baru yang boleh membuatkan rutin harian anda lebih mudah.

1. Cermin yang boleh menggantikan pakar kecantikan


Peranti ini akan menilai wajah anda pada skala 0 hingga 100, menganalisis kesan krim dan produk kosmetik lain yang anda gunakan, dan akan memberi anda laporan terperinci dan cadangan penjagaan kulit berdasarkan analisa.

2. Cermin terapi cahaya untuk mengatasi jet lag


Prinsip gelas adalah berdasarkan pada jam biologi kita yang dikendalikan oleh cahaya yang menyumbang kepada perkembangan melatonin. Jika anda mengembara ke timur, cermin mata harus dipakai pada waktu pagi selama 60 minit. Dengan cara ini, anda akan dapat tidur di waktu petang tanpa sebarang masalah sebaik sahaja anda tiba di destinasi anda.

3. Bantal robotik untuk insomnia


Bukan sahaja bantal robot ini membantu anda tidur tetapi ia juga mengurangkan kebimbangan dan membantu menghilangkan tekanan. Robot menganalisis irama pernafasan seseorang untuk memudahkan tidur lebih cepat.

4. Kusyen pembersih udara untuk kanak-kanak


Penapis yang dibina dalam kusyen boleh membersihkan udara dari ekzos kereta, gas, dan jelaga. Peranti ini mewujudkan sejenis gelembung udara di sekeliling kepala kanak-kanak.

5. Khemah untuk berehat di mana-mana tempat.


Syarikat Sweden yang memiliki idea mewujudkan khemah mudah alih mengakui bahawa ia telah diilhamkan oleh rumah-rumah yang diperbuat daripada bantal dan selimut.


Dikuasakan oleh Blogger.