Header Ads

Semua orang mempunyai kisah silam tersendiri, ini 5 selebriti Hollywood yang membesar dalam kemiskinan.


Jika anda fikir selebriti dilahirkan dengan kemasyhuran dan wang, fikirkan semula. Ramai selebriti hari ini yang kita kenal berada dalam kemiskinan dan kesusahan sebelum menjadi bintang dunia. Cerita-cerita mereka memberi inspirasi kepada kita dan membuat kita percaya bahawa mimpi memang boleh menjadi kenyataan dengan ketekunan dan kerja keras.

1. Hilary Swank


Sebelum menjadi bintang filem, Million Dollar Baby, pelakon yang memenangi dua kali Oscar ini menanggung  kemiskinan. Bapa Swank meninggalkan ibunya  dengan tiga anak untuk dijaga. Kemudian, mereka mengambil keputusan untuk berpindah ke California. Di sana, mereka terpaksa tinggal di dalam kereta, dan mempunyai banyak pekerjaan untuk hidup sehingga mereka mampu membeli sebuah apartmen. Hari ini, Swank mempunyai nilai bersih $ 40 juta. Dalam temu bual 2011 dengan Daily Mail, Swank berkata, "Membesar dalam keluarga berpendapatan rendah, anda tidak mempunyai sumber untuk memenuhi keperluan dan anda perlu mencari jalan yang kreatif untuk mendapatkannya."

2. Sarah Jessica Parker


Lama sebelum dia menjadi bintang di siri TV, Sex and the City, Sarah Jessica Parker dan keluarganya hidup dalam kebajikan. Parker bercakap secara terang-terangan mengenai kehidupan seharian di kebajikan dan penghinaan harian yang dilemparkan kepadanya. Sarah memberitahu The Times, "Saya masih ingat ketika menjadi seorang yang miskin. Tidak ada cara yang baik untuk menyembunyikannya. Kami tidak mempunyai elektrik kadang-kadang. Kami  tidak menyambut hari jadi kadang-kadang, dan pemberi bil  atau syarikat telefon akan menelefon dan berkata, 'Kami akan menutup bil telefon anda. "Namun, Parker berjaya melarikan diri dari masa lalu dan kini mempunyai nilai bersih sebanyak $ 90 juta.

3. Demi Moore


Salah satu hottie Hollywood yang paling dicintai, Demi Moore tidak mempunyai zaman kanak-kanak yang hebat. Dia terpaksa menjalani kehidupan dengan ibu dan ayah tiri yang kaki minum arak. Moore meninggalkan sekolah menengahnya semasa tahun junior beliau dan ketika dia berumur 16 tahun, dia memutuskan untuk bangkit dari perkara negatif dan meneruskan kerjaya dalam pemodelan. Kemudian, dia mengambil kelas drama dan berehat. Kerja keras Moore membuahkan hasil dan nilai bersih semasanya dianggarkan $ 150 juta.

4. Jim Carrey


Orang yang paling kelakar, Jim Carrey bukanlah seorang yang periang pada masa lalu. Kehidupan aktor kelahiran Kanada itu berjalan lancar sehingga ayahnya kehilangan pekerjaannya. Apabila keluarga Carrey kehilangan rumah mereka terpaksa tinggal di van. Pelakon itu juga bekerja sebagai pengawal keselamatan dan janitor untuk membantu  keluarganya. Tetapi mengetahui dia ditakdirkan untuk melakukan perkara yang lebih besar, Carrey berjaya dalam hits komedi utamanya seperti The Mask, Guy Cable, dan Dumb and Dumber. Nilai bersih masa kini kini $ 150 juta.

5. Tom Cruise


Adalah sangat jarang untuk filem Tom Cruise tidak meletup di box office. Keupayaan luar biasa pelakon itu menjadikannya layak menerima nilai bersih iaitu $ 470 juta dolar. Walaupun dia bernasib baik untuk menikmati kejayaan pada usia kini, Cruise sebenarnya membesar dalam keadaan miskin. Ibu bapanya bercerai ketika berusia 11 tahun dan ibunya terpaksa bekerja empat pekerjaan hanya untuk membayar bil-bil. Ketika berusia 16 tahun dan dia telah mengambil bahagian dalam produksi sekolah Guys dan Dolls muzik, kariernya yang luar biasa telah terserlah.


Dikuasakan oleh Blogger.