Header Ads

Rambut yang sihat melambangkan kesihatan diri, ini 5 cara untuk mendapatkan rambut yang sihat.Berikut adalah tips –tips yang boleh digunakan

1. Perancangan gaya rambut


Perancangan gaya rambut setiap hari membolehkan kita membasuh rambut kita lebih kerap dan kelihatan hebat setiap hari.

2. Gunakan spray sebelum senaman


Ia agak tidak berguna untuk menggunakan spray selepas senaman: rambut menjadi berminyak sehingga kita tidak boleh berbuat apa-apa dengannya. Adalah lebih baik memakai spray rambut sebelum senaman supaya ia dapat menyerap semua peluh semasa senaman.

3. Gaya rambut yang tinggi.


Gaya rambut yang tinggi mengekalkan rambut seseorang lebih segar. Sekiranya anda berada di rumah, buatlah ekor kuda atau bun yang tinggi dan biarkan rambut anda turun sebelum anda keluar.

4. Rambut dan lemon.


Lemon dapat membantu rambut  melawan kelembapan yang berlebihan, pastikan rambut anda segar dan tebal, dan bersinar semula jadi. Ia sangat mudah - jus campuran diperah keluar dari sebiji lemon dengan secawan air dan bilas rambut anda dengan campuran ini. Ia disyorkan untuk mencurahkannya perlahan-lahan dan mengurutkan akar rambut anda dengan satu tangan.

5. Bantal


Untuk menjaga  kesihatan kulit dan rambut kita, kita perlu menukar sarung bantal sekurang-kurangnya sekali seminggu. Dan jika rambut anda berminyak, sebaiknya anda melakukannya dua kali seminggu.Dikuasakan oleh Blogger.