Header Ads

Otak manusia ini amat unik dan hebat, cabar diri anda dengan 6 soalan ini


Otak manusia ini amat unik dan hebat. Setiap manusia mempunyai pemikiran yang berbeza hasil dari kehidupan seharian mereka.

Tahap kemampuan untuk anda menumpukan perghatian terhadap beberapa isu penting di dalam sesuatu situasi atau gambar akan membuatkan anda seorang yang hebat.

Mengapa kami berkata demikian, ini adalah kerana, minda dan tubuh anda kesemuanya berhubung untuk mencari sesuatu yang tersembunyi. Itu adalah kayu aras untuk mengukur tahap tumpuan seseorang.

Baiklah, hari ini kami ingin kongsikan kepada anda beberapa soalan, dan jika anda dapat menjawab kesemua soalan tersebut dengan betul. Andalah seorang yang sangat genius dan tahap fokus anda memang sangat tinggi berbanding orang lain.

Admin, sudah mencubanya, dan ternyata admin bukan seorang yang genius, apatah lagi memiliki fokus yang tinggi.

Jangan risau, jawapan akan diberikan. Jom try.

1. Cuba selesaikan.


2. Ada berapa banyak tiga segi dalam gambar ini.


3. Cari 2 benda yang sama dalam masa 10 saat.


4. Nombor apa yang hilang


5. Cari 7 benda yang berbeza antara 2 gambar ini.6. Apakah nombor yang ada dalam gambar ini.


Jawapannya.

1. 


Pasti ramai yang mendapat jawapan 12. Jangan risau, cara kiraan anda tidak salah. Mungkin cara anda pandang adalah salah.

Jika anda perasan, di setiap penghujung baris itu ada nombor 1 dan bukannya simbol +. Jika anda tulis semula, anda akan nampak, sebenarnya penghujung baris itu bukan 1 + 1 tetapi adalah nombor 11.

2. 


Jumlah keseluruhan bentuk segi tiga ada 35 kesemuanya.

3. 


Admin dapat jumpa jawapan nya dalam masa 12 saat. Anda bagaimana?

4. 


Ini mudah, jika anda kira satu per satu. Anda pasti akan perasan nombor 51 tiada di dalam gambar.

5. 


Gambar ini sebenarnya mudah untuk mencari perbezaannya. Tetapi admin gagal dan hilang fokus, kerana meluangkan masa terlalu lama mengira berapa banyak tiga segi dalam soalan nombor 2. Anda pula bagaimana?

6. 


Sekali pandang memang admin nampak ada nombor 7. Bila tenung lama-lama, masih lagi admin tidak perasan nombor 3 dan 6.

Jadi terbukti admin bukan lah seorang yang genius dan mempunyai fokus yang hebat. Admin tergolong dalam orangorang kebanyakan.

Anda bagaimana? pasti ada di antara anda yang dapat kesemua jawapan nya dengan betul. Dengan itu, kami ucapkan tahniah, dan gunalah fokus anda itu untuk menjayakan hidup anda.
Dikuasakan oleh Blogger.