Header Ads

Menjadi cantik adalah idaman setiap wanita, ini 5 tips kecantikan yang boleh dicuba.

Image result for grape for skin

Masalah kelopak mata adalah masalah yang serius daripada yang disangka. Ia bukan sahaja menjadikan kita kelihatan lebih tua, tetapi juga boleh membawa kepada penyakit mata dan kemerosotan penglihatan.

1. Uncang teh Chamomile

Image result for tea bags for eyes

Chamomile mempunyai ciri-ciri anti-radang yang membantu mengubati kelopak mata. Setelah anda membuat diri anda hidangan teh chamomile, sejukkan dua uncang teh dan letakkan di mata anda selama 15-20 minit. Jika anda meletakkan beg teh di dalam peti sejuk terlebih dahulu, anda akan mendapat kesan sejuk yang sangat menyenangkan juga.

2. Putih telur

Image result for egg white

Putih telur dapat menganjalkan kulit anda. Pastikan kulit kelopak mata anda bersih dan kering, gunakan sedikit putih telur pada mereka, dan tunggu sehingga kering. Kemudian basuhnya dengan air sejuk. Anda akan dapat melihat keputusan dengan cepat.

3. Ais

Image result for ice on face

Ais menghalang pembuluh darah dan mengurangkan sembam di kelopak mata anda. Anda hanya perlu meletakkan ais ke kelopak mata dan anda akan melihat kesan dalam masa yang singkat.

4. Anggur

 Image result for grape for skin

Anggur mengandungi unsur-unsur yang menghalang atau memperlahankan proses penuaan. Jadi tambahkan mereka untuk diet harian anda untuk menjadikan diri anda kelihatan lebih muda.

5. Timun

Image result for cucumber for eyes

Ia adalah bahan yang sangat terkenal dan ia benar-benar berkesan. Timun kaya dengan asid kafein dan asid askorbat yang mengurangkan keradangan  kulit anda. Hanya letakkan dua keping timun sejuk di atas mata anda, berehat selama 15-20 minit, keluarkan timun tersebut, dan nikmati kulit segar dan berseri anda.


Dikuasakan oleh Blogger.