Header Ads

Menambah ketinggian boleh dilakukan dengan cara yang tersendiri, ini 6 cara untuk menambahkan ketinggian.

Image result for shoe lifts

Terdapat beberapa faktor enema yang mempunyai pengaruh pada tubuh anda. Berikut adalah beberapa tips sederhana yang dapat membantu anda untuk mencapai potensi ketinggian.

1. Pemakanan yang betul.


Diet yang kaya dengan nutrien (pengambilan kalsium penting) dan vitamin (terutamanya vitamin D) akan membantu tubuh anda bertambah baik dan berkembang. Kalsium membantu tulang anda tumbuh sementara Vitamin D merangsang pertumbuhan tulang dan otot.

Diet yang sihat perlu kaya dengan sayur-sayuran, buah-buahan, protein dan karbohidrat. Susu, daging tanpa lemak, sayur-sayuran, dan kacang adalah penting.

Cuba buat jadual untuk pengambilan makanan. Makan tiga kali sehari pada masa yang sama dengan makanan kecil yang sihat.

2. Berjalan di luar pada hari yang cerah.


Anda mendapat jumlah Vitamin D yang banyak daripada cahaya matahari. Tetapi ia hanya berguna sekiranya kadar ultraviolet B (UVB) tidak terlalu rendah. Anda boleh mengetahui tentang sinar ultraviolet dan keadaan semasa mereka dari ramalan cuaca. Kulit anda tidak boleh mendapat ultraviolet B pada waktu pagi, lewat malam atau sebahagian besar musim sejuk.

3. Bersenam


Latihan sistemik atau sukan diketahui dapat  meningkatkan ketinggian. Walaupun ia tidak dapat meningkatkan ketinggian secara drastik, ia pasti dapat membantu anda untuk mendapatkan inci lebih tinggi dan menjadi lebih fleksibel.

4. Menjadi seorang yang yakin.


Memupuk keyakinan dapat mempengaruhi tubuh dan minda anda - ia agak mudah dan berkesan.

5. Mendapat tidur yang cukup


Seperti  tidak masuk akal kedengarannya, badan kita sentiasa berfungsi, walaupun ketika kita tidur. Untuk pengetahuan anda, tinggi kanak-kanak tumbuh paling banyak ketika sedang tidur. Adalah penting bahawa anda tidur nyenyak tidak kurang daripada lapan jam setiap malam jika anda mahu melihat keputusannya.

6. Pakai lif kasut.

Image result for shoe lifts

Siapa kata lif kasut hanya untuk pelakon filem? Malah setiap orang boleh menggunakan lif kasut untuk kelihatan lebih tinggi. Walaupun ia bukan penyelesaian kekal, ia adalah cara yang bagus untuk menambah ketinggian pada penampilan setiap hari anda.


Dikuasakan oleh Blogger.