Header Ads

Melakonkan watak adalah rumit, ini 5 pelakon wanita yang bekerja keras untuk melakonkan watak mereka.Menjadi pelakon memerlukan banyak kerja dan penyediaan. Untuk kelihatan sempurna di skrin besar, mereka kadang-kadang perlu melalui rejimen latihan yang melelahkan, bekerja 24/7 untuk memperoleh kemahiran baru dalam masa yang terhad.

1. Gal Gadot, Wonder Woman

Image result for gal gadot wonder woman

Gal Gadot, tidak pernah mengalami masalah berat badan berlebihan. Sebaliknya, dia sudah kurus untuk sepanjang hidupnya. Apabila memainkan peranannya sebagai pengganti Diana Prince dalam Wonder Woman, Gadot terpaksa membina banyak otot. Selama sembilan bulan dia menggunakan salah satu pelatih terbaik di Hollywood untuk mendapatkan bentuk badan untuk filem Wonder Woman.

2. Alicia Vikander, Tomb Raider


Ketika Alicia dilahirkan sebagai Lara Croft untuk filem 2018, Tomb Raider, ramai peminat bertanya-tanya bagaimana pelakon itu akan memainkan peranan  pengembara yang terkenal. Lagipun, pelakon terdahulu peranan itu tidak lain adalah Angelina Jolie yang berbentuk cantik dan sesuai. Tidak hairan mengapa Vikander memulakan sesi latihan pembunuhnya untuk menyiapkan peranannya.

3. Zoe Saldana, Avatar


Prestasi ikonik Zoe Saldana dalam filem Avatar sangat diakui oleh pengkritik dan penonton. Dan kita fikir dia betul-betul layak!

4. Natalie Portman, Black Swan


Kembali pada tahun 2011, Natalie Portman menerima Oscar untuk Pelakon Terbaik untuk persembahannya di Black Swan dan ia benar-benar layak. Portman terpaksa pelajari kemahiran balet, jadi dia menghabiskan kelas koreografi - lima jam sehari, setiap hari.

5. Uma Thurman, Kill Bill


The legendary Beatrix Kiddo dari filem Kill Bill adalah pembunuh profesional, yang boleh membunuh 50 orang dalam pertarungan pedang. Untuk menjadi watak luar biasa ini, Uma Thurman terpaksa memperoleh banyak kemahiran baru seperti beberapa gaya kung fu, gaya pertempuran pedang yang berbeza, seni mempertahankan diri, dan pertempuran pisau.


Dikuasakan oleh Blogger.