Header Ads

Korea Utara mempunyai banyak rahsia tersembunyi, ini 6 fakta menarik mengenai isteri pemimpin Korea Utara.Berikut adalah maklumat penting dan menarik mengenai diktator Korea Utara dan sebahagian daripadanya agak menakjubkan.

1. Ri Sol-ju adalah anak perempuan intelektual Korea.


Dia dilahirkan di bandar pelabuhan Chongjin dalam keluarga seorang guru dan seorang doktor. Tahun kelahiran isteri Kim Jong-un adalah antara 1985 dan 1989, yang bermakna dia berusia antara 28 dan 33 tahun.

2. Dia menjadi ketua penyorak ketika usia mudanya.


Sebelum berkahwin dengan pemimpin Korea, gadis itu belajar di universiti terbesar di Korea Utara - Universiti Kim Il Sung di Pyongyang. Pada tahun 2005, beliau melawat Korea Selatan sebagai ahli kumpulan sokongan delegasi Korea Utara di Kejohanan Athletics Asia.

3. Dia pernah menjadi penyanyi.


Ri Sol-ju suka menyanyi dan dia telah belajar vokal di China untuk seketika sebelum berjumpa dengan suaminya ketika dia bernyanyi semasa penyiaran prestasi Unhasu Orchestra Negeri.

4. Ri Sol-ju adalah ibu kepada tiga orang anak.


Media percaya bahawa wanita ini melahirkan dua anak perempuan (kira-kira pada tahun 2010 dan 2013) dan seorang anak lelaki (pada bulan Februari 2017). Menurut perisikan Korea Selatan, kelahiran bayi ketiga bukanlah sesuatu yang dikehendaki wanita tetapi ia adalah pelaksanaan perintah itu kerana negara itu memerlukan pewaris.

5. Isteri ketua negara Korea Utara adalah pemberontak.


Ri Sol-ju menjadi satu-satunya wanita pertama di Korea Utara yang berani menukar gaya rambut dan mendapat potongan rambut pendek. Semua bekas isteri-isteri Ketua Negara mempunyai rambut yang panjang. Selain itu, gadis itu memakai jenama Barat yang bergaya: sebagai contoh, di antara aksesori di dalam almari pakaiannya, terdapat beg dari Chanel dan Dior. Dan bukannya wajib untuk semua lencana Korea Utara dengan potret para pemimpin, wanita yang berani ini membenarkan dirinya memakai barangan yang berharga.

6. Dia memujuk suaminya untuk memberi lebih banyak kebebasan kepada wanita Korea.


Kim Jong-un membiarkan wanita Korea Utara memakai seluar, seluar jeans, dan pakaian ketat hitam, serta kasut tumit dan platform. Dia juga membenarkan mereka menunggang basikal.


Dikuasakan oleh Blogger.