Header Ads

Kerja adalah meletihkan, ini 5 cara yang berkesan untuk membuatkan tempat kerja anda lebih sihat.Berikut adalah perkara-perkara inovatif yang boleh anda lakukan yang akan pergi jauh dalam memastikan ruang kerja anda sihat dan menarik.

1. Kerusi Bola Swiss


Kerusi Bola Swiss sangat disyorkan di pejabat untuk duduk kerana mereka membantu secara aktif melibatkan otot-otot perut dan belakang yang membolehkan anda mengekalkan kedudukan yang betul, sehingga mengurangkan peluang untuk sakit belakang.

2. Kerusi berdiri


Walaupun kerusi pendirian mudah alih ini kelihatan sedikit funky, ia memberikan anda yang terbaik dari kedua-dua dunia, anda mendapat keselesaan duduk dan manfaat kesihatan berdiri.

3. Papan dart dengan muka


Ada percanggahan dengan bos anda? Adakah permintaan anda untuk bercuti ditolak? Terdapat banyak cara untuk  anda melepaskan kemarahan anda. Lagipun, kita semua tahu bahawa marah atau kecewa akan mengurangkan produktiviti. Jika anda marah atau kecewa dengan seseorang, cuba gunakan papan dart dengan gambar orang itu ditampalkan.Percayalah, ia dapat berfungsi.

4. Menggunakan tangga


Kita semua tahu bahawa menggunakan tangga adalah lebih baik daripada menggunakan lif. Tetapi kita jarang menggunakannya kerana  kekurangan masa, atau letih dan ini menyebabkan  kita menggunakan lif lebih kerap daripada menggunakan tangga.

5. Tidur sekejap di tempat kerja


Penyelidikan terbaru membuktikan bahawa perkara ini dapat meningkatkan kreativiti dan produktiviti di kalangan pekerja.


Dikuasakan oleh Blogger.