Header Ads

Haiwan peliharaan kebiasaannya jinak, tetapi ini 7 haiwan liar yang dapat dijadikan sebagai haiwan peliharaan.Berikut adalah beberapa gambar yang membuktikan bahawa haiwan kesayangan adalah haiwan peliharaan selagi ia memiliki pemilik - tidak kira apa jenis haiwan itu!

1. Theodore Roosevelt’s Josiah


Haiwan ini diberikan kepada Theodore Roosevelt semasa lawatan kereta apinya ke Amerika Barat oleh seorang gadis berusia 12 tahun bernama Pearl Gorsuch.

2. Hippo pygmy Calvin Coolidge

Related image

Kisah ketibaan Billy hippo pygmy bermula apabila Harvey Firestone, seorang jutawan yang mengetuai Firestone Tires, menemui bayi pygmy hippo di suatu tempat di sekitar dataran Liberia dan memutuskan untuk memeliharanya.

3. William Howard’s Pauline


Pauline Wayne, yang juga dikenali sebagai "Miss Wayne", adalah seekor lembu Holstein yang dimiliki oleh Presiden Amerika Syarikat ke-27, William Howard Taft. Dia bebas makan di rumput Rumah Putih pada tahun 1910-1913 dan dia adalah lembu presiden terakhir yang pernah tinggal di Rumah Putih.

4. Haiwan peliharaan "Raja"

Related image

Kangaroo kecil ini diberikan kepada Elvis Presley oleh ejen tempahan, Lee Gordon. Kemudian "Raja" mendermakan kangaroo ke Zoo Memphis.

5. Dan ketika saya masih kecil, ibu bapa saya tidak akan membenarkan saya mempunyai anjing ...


Setiap kanak-kanak Kamboja berusia tiga tahun memerlukan kawan. Dalam foto ini dari tahun 2003, Oeun Sambat memeluk sahabatnya, seekor phyton betina berukuran empat meter (13.1 kaki) bernama Chamreun atau "Lucky".

6. Apa yang berlaku di seluruh dunia hari ini?


Kedua-dua singa diambil pada 15 Disember 2005, tinggal di rumah Tatyana Efremova, seorang doktor haiwan di Ukraine. Dia juga mempunyai beberapa haiwan eksotik lain.

7. Tiada tempat lain seperti rumah.


Foto ini yang diambil pada bulan Januari 2009 menunjukkan bagaimana seorang llama berusia tiga tahun bernama Socke tinggal di rumah pemiliknya, Nicole Doepper di Jerman. Beliau telah tinggal di sana sejak lahir kerana pemutihan kaki yang dia alami selepas kecederaan yang disebabkan oleh beberapa haiwan lain.


Dikuasakan oleh Blogger.