Header Ads

Guiness World record mencatatkan banyak perkara pelik, ini 6 orang yang memiliki kelebihan yang luar biasa.

Related image

Berikut adalah senarai orang luar biasa yang telah diakui oleh Guinness World Records.

1. Kulit yang boleh ditarik.


Garry Turner dari United Kingdom adalah manusia yang elastik. Kulitnya sangat fleksibel sehingga ia oleh ditarik sehingga 15.8 cm. Kelonggaran yang luar biasa Garry adalah disebabkan oleh keadaan perubatan yang jarang berlaku yang dikenali sebagai Sindrom Ehlers-Danlos - gangguan genetik yang menyebabkan pergerakan sendi yang hyper dan kulit yang melebar.

2. Manusia paling banyak tindikan.


Elaine Davidson, bekas pemilik restoran dari Brazil, terkenal dengan kecintaannya terhadap tindikan. Elaine mendapat tempat yang pertama pada tahun 1997 dan sejak itu badan dia telah ditembusi lebih daripada 4,225 kali tindikan. Dan dia tidak berniat untuk berhenti.

3. Mulut paling besar

Image result for mulut paling besar guinness

Francisco Domingo Joaquim "Chiquinho" mempunyai ciri yang sangat unik - dia memegang rekod untuk mulut terluas di dunia. Lelaki ini dari Angola boleh membuka mulutnya sehingga 17 cm lebar.

4. Rambut Mohawk paling tinggi

Related image

Tidak ada 'punk' seperti mohawk rockin. Dan mungkin tiada siapa yang menyukai mohawk lebih daripada Eric Hahn, yang pada tahun 2008 mempunyai mohawk tertinggi diukur pada 68.58 cm. Kami tertanya-tanya berapa banyak semburan rambut yang diperlukan untuk mencapai rekod ini.

5. Rambut paling panjang.

Image result for guiness world record longest hair

Xie Qiuping dari China mempunyai rambut terpanjang di dunia, diukur menjadi 5.627m panjang. Wanita itu mengatakan bahawa dia berhenti memotong rambutnya ketika dia berusia 13.

6. Jambang paling panjang

Image result for guiness world record longest beard

Seorang lelaki Kanada, Sarwan Singh kelihatan seperti jin dari lampu daripada lelaki biasa! Janggutnya luar biasa. Berukuran panjang 2.495 m, ia dianggap sebagai janggut terpanjang di dunia.


Dikuasakan oleh Blogger.