Header Ads

Anak-anak yang baik dapat membuatkan ibu bapa bangga, ini 7 perbuatan yang boleh dijadikan contoh.


Ibu bapa sanggup melakukan apa sahaja untuk anak-anak mereka. Tetapi kadang-kadang anak-anak tidak pernah mempunyai peluang untuk benar-benar mengucapkan terima kasih. Apa yang anak-anak tidak menyedari bahawa menjadi orang yang baik, penyayang adalah cara terbaik untuk menunjukkan rasa syukur mereka.

1. Cerita mengenai makan tengah hari.


Seorang budak lelaki memberitahu ibunya bahawa sesetengah kanak-kanak di kelasnya tidak makan tengah hari di sekolah. "Kenapa?" Tanya ibunya. "Kerana mereka tidak mempunyai makanan, Mama. Bolehkah saya bawa sedikit bekalan untuk mereka? "Ia adalah ideanya, dan dia membantu untuk membungkuskan makanan tersebut.

2. Cerita mengenai kolej.


Seorang petani miskin membesarkan anaknya sendiri dan membantunya belajar di kolej. Dia menjual segala yang dia ada. Apabila budak lelaki itu tamat belajar, dia berkata bahawa bapanya adalah kebanggaan terbesar dalam hidupnya.

3. Cerita mengenai Hari Bapa.


Seorang budak lelaki menangkap ikan pertama  dengan sendirinya dan memberitahu ayahnya bahawa ia adalah untuk Hari Bapa.

4. Cerita mengenai tayar


Seorang ayah mengajar anaknya bagaimana untuk menukar tayar. Apabila budak lelaki itu berjaya, bapanya berkata, "Kerja yang baik, buddy." Keduanya dilihat tersenyum selepas itu.

5. Cerita mengenai rambut

Ini adalah buat kali ketiga anak saya menyumbangkan rambutnya kepada anak-anak yang kehilangan rambut,iaitu sebuah syarikat yang menyediakan rambut palsu. Beliau telah melakukan ini lebih dari 6 kali. "Rambut dia tumbuh selama dua tahun pada satu masa.

6. Cerita mengenai bunga


Seorang ayah memberikan anaknya $ 40 dolar kepada anak lelaki berusia 7 tahun itu untuk membeli barang runcit - dia memberikan kebebasan kepada anaknya untuk memilih. Budak itu membeli beberapa produk untuk $ 34. Dia menghabiskan baki $ 5 dolar untuk membeli bunga untuk ibunya.

7. Cerita mengenai hadiah.


“Kelmarin hari lahir anak perempuan saya ke-6. Hasratnya adalah untuk membantu memberi makan orang lapar. Dia mengumpul semua makanan ini untuk didermakan kepada pantri makanan tempatan. Saya bapa yang sangat bangga. "


Dikuasakan oleh Blogger.