Header Ads

Ujian Mudah yang Akan Mendedahkan Psikologi Anda.

Untuk penilaian keperibadian, psikologi sering menggunakan ujian projektif yang menyertakan gambar atau inkblot yang samar-samar untuk menimbulkan anggapan yang mungkin mendedahkan aspek keperibadian subjek.

Lihat gambar tidak lebih daripada 10 saat dan perhatikan apa yang anda lihat dahulu.


Selesai? Sekarang anda boleh pergi ke tafsiran.


1. Jika anda melihat sebuah gua:


 Anda adalah orang yang tenang yang cuba melihat hanya sisi yang baik. Oleh kerana kekuatan dalaman dan keyakinan anda, situasi negatif tidak memberi tekanan kepada anda. Orang-orang seperti anda sering diminta bantuan atau nasihat.

Menyokong orang yang anda sayangi dan berkongsi tenaga positif dengan mereka.

2. Jika anda melihat UFO:


Anda seolah-olah sentiasa akan meletup. Tahap stres yang tinggi menyebabkan masalah kesihatan seperti insomnia atau mimpi buruk yang kerap berlaku.

Jangan menyimpan semua emosi anda sepanjang masa dan jangan biarkan apa-apa perkara kecil mengganggu anda. Ini boleh menyebabkan migrain, loya, dan komplikasi lain.

3. Jika anda melihat muka makhluk asing:


Anda cenderung untuk mencipta masalah. Kebiasaan anda membuat semua kerja membawa anda kepada tekanan yang kerap.

Anda perlu berhenti membuang tenaga pada kebimbangan yang tidak berasas. Jika menghadapi keadaan yang sukar, cuba melihatnya dari sudut lain. Untuk mengurangkan tekanan dengan lebih mudah, cuba lakukan senaman pernafasan - ini benar-benar dapat membantu. Ambillah nafas dengan dalam melalui hidung dan hembus keluar melalui mulut.
Dikuasakan oleh Blogger.