Header Ads

Tahun ini merupakan tahun yang terbaik bagi penggemar filem, ini 8 filem yang wajib ditonton.

Image result for deadpool 2

Setiap bulan begitu banyak filem yang dikeluarkan membuatkan kita buntu untuk memilih diantara mereka yang bagus.

1. The Post

Image result for the post 2018

Steven Spielberg mahu membuat filem mengenai pertandingan antara 2 akhbar terbesar Amerika Syarikat-The New York Times dan The Washington Post. Watak-watak utama dimainkan oleh Meryl Streep dan Tom Hanks dan dalam filem itu, mereka berjuang untuk hak rahsia negara. Melihat bagaimana mereka berdua  ini tidak pernah membuat kesilapan ketika memilih watak-watak yang menarik, ia menjamin bahawasanya cerita ini akan menjadi menarik juga.

2. Annihilation

Related image

4 wanita, seorang ahli psikologi, seorang ahli biologi, seorang yang terselamat, dan ahli antropologi pergi ke kawasan X yang misteri. Ini adalah tempat di mana hanya sedikit orang yang pulang kembali, dan jika mereka pergi ke sana, mereka akan berubah menjadi lain. Ini adalah salah satu filem yang paling dinanti-nantikan pada tahun ini. Ia berdasarkan buku paling laris. Natalie Portman memainkan peranan utama, dan pengarahnya adalah Alex Garland yang menulis dan mengarahkan filem sci-fi Ex Machina.

3. Red Sparrow

Image result for red sparrow 2018

Jennifer Lawrence memainkan peranan seorang perisik Rusia yang terpaksa menggoda seorang ejen CIA untuk mendapatkan maklumat rahsia daripada dia. Tetapi hubungan antara ejen-ejen khas menjadi lebih kuat berbanding keinginan mereka untuk bekerja dan ini adalah bermulanya filem itu menjadi benar-benar menarik.

4. Deadpool 2

Image result for deadpool 2

Anti-superhero dalam sut merah kembali ke skrin besar sekali lagi. Watak Ryan Reynolds cuba membiasakan diri dengan cara hidup yang baru dan juga melawan beberapa orang jahat. Wira akan terus membuat lawak bodoh dan mengatakan kata-kata buruk sehingga ia dikategorikan sebagai 'rated ' R sekali lagi.


5. Incredibles 2

Image result for incredibles 2 2018

Musim panas ini, 14 tahun selepas bahagian pertama, Pixar akan mengeluarkan sekuel yang lama ditunggu-tunggu mengenai pengembaraan keluarga Parr. Mereka perlu menyelesaikan banyak masalah keluarga dan menyelamatkan dunia sekali lagi, dan kita tidak tahu yang mana akan menjadi lebih sukar. Watak utama animasi akan menjadi Elastigirl, dan akan ada lebih banyak watak baru yang lain.


6. Solo: A Star Wars Story

Image result for solo a star wars story 2018

Filem mengenai pengembaraan Han Solo dan Chewbacca disimpan secara rahsia. Sangat sukar untuk mencari seorang pelakon untuk memainkan peranan utama. Hampir sama sukarnya untuk mencari seorang pelakon untuk memainkan peranan Christian Grey dalam 50 Shades of Grey. Tetapi peranan utama wanita akan dimainkan oleh Emilia Clarke, yang memainkan Daenery dari Game of Thrones.


7. Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Image result for fantastic beast 2018

Salah satu filem yang paling dinanti-nantikan sepanjang tahun (dan terutama sekali untuk peminat Harry Potter) adalah sambungan pengembaraan Newton Scamander. Kali ini, penyihir akan mencari penjenayah jahat Grindelwald (yang dimainkan oleh Johnny Depp) yang diminta oleh Albus Dumbledore. Jude Law juga akan memainkan sebuah watak dalam filem ini, mungkin juga merupakan sebab terbesar mengapa kita semua harus menonton filem ini.


8. First Man

Related image

Pengarah La La Land (salah satu filem terpenting 2016 yang memenangi banyak Oscar) akan menceritakan kisah tentang angkasa lepas kali ini. Filem ini menceritakan kisah orang pertama yang pergi ke Bulan. Peranan angkasawan Neil Armstrong akan dimainkan oleh Ryan Gosling, dan isterinya akan dimainkan oleh Claire Foy.
Dikuasakan oleh Blogger.