Header Ads

Perempuan bukanlah mahluk yang rumit, berikut 6 fakta luar biasa mengenai perempuan yang benar sebenarnya.


Image result for woman brain cell

Semua buku tentang cara memahami wanita tidak mempunyai apa-apa tentang fakta-fakta biologi dan sosial dari sisi manusia yang lebih adil. Misalnya, mengapa mereka hidup 2-10 tahun lebih lama daripada lelaki di seluruh dunia.

1. Kematangan adalah menarik

Image result for sister and little sister

Dan bukan hanya kerana kompleks Oedipus. Pelbagai kajian menunjukkan bahawa seorang wanita lebih menarik dari segi kematangannya.

2. Purata wanita memakan sebanyak 4 paun gincu sepanjang hayatnya.

Related image

Apabila anda mengambil jumlah rata-rata lipstik yang dibeli sepanjang hayat dan keupayaan purata mereka, ia turun kepada wanita memakai atau makan dengan makanan kira-kira 4 paun gincu dalam hidup mereka.

3. Mereka tidak suka mengambil risiko

Image result for woman and risk

Anda mungkin menyedari bahawa wanita lebih berisiko mengambil risiko daripada lelaki, dan sebenarnya ada sebab saintifik untuk itu. Korteks cingulate anterior, bahagian otak yang menimbang pilihan ketika membuat keputusan, lebih besar pada wanita daripada pada lelaki.

4. Memilih gaya daripada keselesaan

Image result for woman style

Keingintahuan ini tidak mempunyai penjelasan saintifik - sebaliknya satu sosial. Wanita mendorong untuk memakai pakaian mengikut gaya daripada keselesaan mereka sendiri.

5. Sel sel otak perempuan lebih padat.

Image result for woman brain cell

Rata-rata, otak perempuan adalah 9% lebih kecil daripada lelaki. Tetapi ini tidak memberi kesan ke atas kebolehan kognitif kerana kiraan sel adalah sama dan mereka hanya dibungkus padat.

6. Kasut tumit tinggi adalah untuk lelaki

Image result for woman and man shoe  heels


Pada tahun 1600-an, kasut tumit dibawa ke fesyen wanita untuk meniru lelaki yang memakai kasut tumit sebagai tanda maskuliniti dan status mereka.
Dikuasakan oleh Blogger.