Header Ads

Penampilan yang kemas melambangkan sifat peribadi kita, ini 5 kesilapan yang mungkin kita lakukan.

Image result for tidy clothes for work

Apabila kita bercakap tentang rupa yang berantakan kita biasanya membayangkan seseorang yang berpakaian berantakan dan rambut berminyak. Walau bagaimanapun, terdapat tanda-tanda halus dan butiran tersembunyi yang boleh membuatkan kita kelihatan kurang kemas.

1. Getah rambut di pergelangan tangan


Getah rambut hendaklah dipakai atau disimpan di dalam beg jika anda tidak menggunakannya. Memakai getah rambut di pergelangan tangan membuatkan anda kelihatan kurang kemas.

2. Memakai tona bedak yang berlawanan dengan warna kulit


Hal ini akan membuatkan anda kelihatan pelik. Seharusnya, anda perlu memilih bedak dengan tona yang bersesuaian dengan kulit muka dan leher anda.

3. Memakai 2 beg besar


Hal ini membuatkan anda nampak selekeh dan tidak terurus. Jika anda membawa barang yang kurang penting, simpankannya dirumah atau didalam kereta.

4. Membetulkan pakaian dengan kerap


Membetulkan pakaian dengan kerap akan membuatkan orang di sekeliling anda kurang selesa dengan anda. Maka pilihlah pakaian yang bersesuai dan selesa dengan anda.

5. Kulit kering


Kulit kering bukan sahaja membuatkan kita kelihatan tua dengan cepat malahan akan membuatkan kita kelihatan sangat tidak kemas dan kasar. Gunakan krim pelembap dan serum untuk kulit anda.


Dikuasakan oleh Blogger.