Header Ads

Memasak memerlukan masa yang lama, ini merupakan 8 alatan yang dapat memudahkan kerja di dapur.


Menurut satu projek penyelidikan, wanita purata membelanjakan 1,117 hari hidupnya di dapur. Itu lebih daripada 3 tahun hidup anda diambil dengan memasak. Untuk menjadikan masa ini lebih menyeronokkan untuk wanita dan lelaki, jurutera dan pereka sentiasa menambah dapur dengan barangan dan alat baru.

1. Pengupas kacang


Peranti ini membantu mengupas kacang dengan cepat dan mudah. Apa yang perlu anda lakukan ialah meletakkan kacang kacang di antara gulung dan putar pegangan. Terdapat takungan khas untuk mengumpul kacang di sisi lain.

2. Colander boleh dilipat


Dibuat dengan beberapa kepingan keluli tahan karat, Armadillo Colander membolehkan anda mengetatkan, memerah, dan juga memasak makanan dengan mudah. Ciri yang paling penting ialah mudah untuk disimpan.

3. Alat mengasingkan jagung dengan tongkolnya.


Peranti ini membantu anda mengeluarkan jagung dari tongkol dengan hanya satu langkah. Apa yang anda perlu lakukan adalah memutar atau tolak peranti di sepanjang tongkol, dan voila! Tumpukan jagung menunggu anda.

4. Pen untuk menghias


Dengan bantuan CinniBird, anda boleh melukis atau menulis sesuatu di mana-mana sahaja. Gula, lada, vanila, koko, kayu manis, dan banyak lagi produk lain boleh digunakan sebagai dakwat.

5. Stesen sarapan 3 dalam 1

Dengan peranti ini, anda boleh menyediakan sarapan pagi penuh,  termasuk telur hancur, roti bakar, sosej goreng, dan kopi. Oleh itu alat ini menggantikan beberapa perkakas dapur.

6. Mengasingkan biji ceri.


Peranti ini akan memudahkan anda mengasingkan biji ceri dari ceri.

7. Pengupas sayur dan buah


Menurut pengilang, peranti ini akan membantu anda dengan mudah mengupas buah dan sayuran seperti melon, dan timun.

8. Mesin pastaAlat tidak begitu murah ini mengangkat doh, menentukan kesediaannya, dan membantu membuat pasta dengan pelbagai jenis dan panjang. Kemudian apa yang perlu anda lakukan ialah mendidih dan memakannya.
Dikuasakan oleh Blogger.