Header Ads

Berpakaian menarik dalam masa singkat adalah tidak mustahil, ini 5 tips membuatkan wanita kelihatan lebih menarik.

Related image

Ia tidak semestinya untuk mengekalkan diri kita dengan sempurna. Tetapi kita semua berada dalam situasi apabila kita perlu kelihatan hebat dan hanya beberapa minit untuk melakukannya.

1. Pilih kasut yang selesa


Untuk membuatkan kaki anda nampak lebih tinggi, anda harus memakai kasut yang sama dengan warna kulit anda. Jadi beige, coklat, atau mana-mana warna paling dekat dengan warna kaki anda akan menyerlahkan penampilan mereka. Jika anda memakai seluar atau pakaian ketat, pilih kasut warna yang sama dengan apa yang anda pakai.

2. Jangan pakai pakaian yang terlalu lebar mahupun ketat


Jangan membeli sesuatu yang ketat atau lebih lebar. Pakaian seperti itu hanya akan mengganggu penampilan anda dari segi visual.

3. Jangan membongkok


Poster yang baik boleh membuat setiap wanita kelihatan hebat dan ia juga menjadikan pinggang anda kelihatan lebih kecil. Membongkok bukan sahaja membuatkan anda kelihatan pendek malahan akan menjejaskan kesihatan anda.

4. Pelajari teknik asas kontur


Kontur membuatkan muka anda kelihatan lebih kecil dan ia juga boleh menyembunyikan lemak pada dagu anda. Anda hanya perlu belajar bagaimana menggunakan tona gelap dan cerah dengan cahaya yang betul. Peraturan utama yang perlu diingati adalah untuk menggelapkan semua bahagian yang anda ingin sembunyikan.

5. Pilih kain yang betul


Jangan beli pakaian yang diperbuat daripada bahan yang kasar atau pakaian yang terlalu ketat. Untuk menutup sebarang kecacatan, pilih pakaian yang diperbuat daripada kain licin dan fleksibel.


Dikuasakan oleh Blogger.