Header Ads

Berikut merupakan 5 gambar gambar yang jarang dilihat,keadaan terusan di kota Venice menjadi kering.


Untuk kota Venice di Venice, banjir adalah kejadian biasa. Hakikat kejatuhan paras air secara mendadak baru-baru ini di terusan bandar lebih mengejutkan.

1. Beberapa faktor telah menyebabkan penurunan tahap air: cuaca sejuk, kekurangan hujan, dan supermoon baru-baru ini (31 Januari, 2018), yang menjejaskan gelombang air.


2. Gambar-gambar yang diambil minggu ini menunjukkan Venice dalam cahaya yang jelas tidak menarik. Bot-bot dan gondola, yang terjerumus dalam lumpur.


3. Di beberapa tempat, tahap terusan telah menurun hampir 2 kaki. Ia adalah tahun ketiga berturut-turut di  Venice mengalami kemarau yang luar biasa. Dengan cara ini, rekod penurunan paras air dicatatkan pada tahun 1934 - ia berjumlah 4 kaki.


4. Pengeringan terusan tidak hanya membawa kepada keruntuhan lalu lintas dan kehilangan pendapatan sementara untuk pemandu kereta api dan teksi air tetapi juga menyebabkan masalah yang lebih serius juga.


5. Tempoh kemarau sedemikian boleh membawa kepada kemerosotan kerja bata yang terdedah pada asas-asas bangunan bersejarah abad ke-Venice di Venice.


Dikuasakan oleh Blogger.