Header Ads

Sukar untuk meramal sesuatu hubungan itu kekal berpanjangan, ini 8 tips untuk mengekalkan hubungan andaMana-mana hubungan adalah risiko, dan kita semua ingin kukuh dan bahagia. Tetapi mustahil untuk meramalkan ini pada peringkat awal. Namun, terdapat banyak tanda yang menunjukkan bahawa hubungan pasangan itu harmoni dan akan bertahan lama.

1. Cara berfikirAnda dan pasangan anda adalah orang dewasa dan individu yang berdaya saing, masing-masing mempunyai pandangan, keutamaan, dan pandangannya sendiri. Pandangan ini boleh sama atau sama sekali berbeza. Adalah penting bagi anda untuk memahami bahawa pemikiran dan perasaan pasangan pasangan  anda.

Jangan sekali-kali membuat keputusan untuk anda berdua, dan jangan berpura-pura bahawa anda boleh dengan mudah membaca minda pasangan anda. Ia salah! Bertanyakan soalan dan mendapat jawapan adalah kunci kepada hubungan yang sihat dan harmoni.

2. Hubungan dengan saudara-maraSaudara mara mungkin merupakan bahagian yang lebih penting dari kehidupan kita daripada rakan-rakan kita. Itulah sebabnya hubungan yang baik dengan keluarga pasangan anda adalah kunci kepada hubungan baik..

Jika anda sentiasa bertengkar dengan ibu bapa isteri atau suami anda, ia akan menjadi satu sebab untuk konflik antara anda dan pasangan anda juga.

3. PermintaanPerkara ini mengikuti dari yang sebelumnya. Jangan mengharapkan pasangan anda mula membaca fikiran anda. Bersikap terbuka dan jujur dengan orang yang rapat, dan berkongsi perasaan dan kebimbangan anda dengan mereka.

Sebagai contoh, jika anda ingin memeluk seseorang, beritahu dia mengenainya dan bukannya menunggu dia meneka apa yang anda mahu. Tetapi perlu diingat bahawa anda hanya bertanggungjawab menyuarakan permintaan atau permintaan anda.

4. Hubungan dengan kawan-kawanKawan adalah bahagian penting dalam kehidupan seseorang, dan menolaknya bermakna kehilangan sesuatu yang penting. Inilah sebabnya mengapa rakan penyayang sentiasa menghormati rakan anda, walaupun mereka tidak menyukainya.Tingkah laku jenis ini adalah penunjuk kematangan dan peduli terhadap orang yang dikasihi.

5. Ruang peribadiJika anda sentiasa menghabiskan masa bersama anda, maka semua aktiviti bersama akhirnya akan menjadi rutin, dan pasangan anda akan menjadi sebahagian daripada rutin ini juga

Anda harus menggalakkan satu sama lain untuk mengembangkan hobi, dan mencari titik hubungan di dalamnya juga. Menjimatkan 1-2 hari seminggu apabila anda boleh melakukan sesuatu yang tidak biasa dan menarik bersama-sama. Para saintis menyimpulkan bahawa kenangan bahagia yang anda buat dengan pasangan anda dapat membantu hubungan yang kuat.

6. Kelakuan dalam situasi yang terukKadang-kadang kita menghadapi situasi yang sukar untuk berkomunikasi dengan baik. Ia terjadi sesuatu yang kecil dan tidak penting atau peristiwa besar dan penting yang memerlukan reaksi segera. Dalam mana-mana keadaan ini, adalah penting bahawa anda dan pasangan anda saling melengkapi.

Ia akan membantu kedua-dua anda untuk mengelakkan tindakan ruam dan tindak balas terlalu perlahan. Sebagai contoh, jika anda adalah impulsif dan "letupan" dalam situasi yang tertekan, cari  rakan kongsi untuk tenangkan dan seimbang membantu anda membuat keputusan yang tepat daripada melompat ke kesimpulan segera dan tidak tepat semasa ditangkap oleh emosi.

7. Menyelesaikan Konflik secara sihatBercakap tentang pertengkaran, konflik sihat boleh menjadi sebahagian daripada hubungan yang sihat. Sekiranya anda bercadang untuk tidak bertengkar, kemungkinan perbahasan pertama akan membawa gandingan anda kepada pemisahan.Sebaliknya, cuba memahami strategi yang membantu menyelesaikan konflik, dan membincangkannya dengan pasangan anda.

8. Meraikan kejayaan


Tiada yang lebih buruk daripada hidup dengan seseorang yang mengurangkan pencapaian anda dan tidak peduli dengan kejayaan anda sama sekali.Dalam pasangan yang harmoni dan bahagia, pasangan berasa gembira atas kejayaan satu sama lain dan memberi inspirasi kepada satu sama lain untuk mencapai matlamat baru.


Dikuasakan oleh Blogger.