Header Ads

Setiap ciptaan itu ada keindahannya tersendiri, ini 8 jenis kecantikan luar biasa dari sekitar duniaDi sini kami menemui beberapa cita-cita kecantikan yang luar biasa untuk berkongsi dengan anda. Kami terkejut mendapati bahawa ia bukan hanya orang asli yang datang dengan tarikan kecantikan yang sangat menakjubkan tetapi juga masyarakat moden beberapa standard kecantikan yang unik di seluruh dunia mungkin bukan sahaja mengejutkan tetapi juga menakutkan anda.

1. Wanita Dayak, Indonesia


Pemanjangan earlobes dalam suku Dayak di Indonesia selalu dianggap sebagai tanda kecantikan. Telinga ditikam pada usia muda, dan anting-anting dengan beban tembaga digunakan untuk memanjangkan lobus. Ini adalah tradisi mati sekalipun kerana sangat sedikit wanita dalam suku kaum itu melakukannya lagi.

2. Wanita Apatani, IndiaSuku Apatani berasal dari Arunachal Pradesh, India. Wanita mereka dianggap paling indah di kalangan puak-puak jiran. Oleh itu, untuk melihat lebih tidak menarik bagi lelaki lain, mereka memilih untuk memakai palam hidung. Merupakan satu standard kecantikan bagi  dikalangan mereka.

3. Puak Lahui , VietnamWalaupun ramai di antara menghabiskan masa menggosok gigi 3 kali sehari, sesetengah orang mereka menghitamkannya dan mendapati ia cantik. Wanita suku Lahui melukis gigi mereka untuk menunjukkan kesediaan mereka untuk berkahwin. Adat ini juga popular di seluruh bahagian Asia. Ia digunakan untuk melambangkan status tinggi dalam masyarakat, seperti di Jepun.

4. Eyebags lemak bayi, Korea SelatanKorea Selatan taksub dengan rupa. Wanita cuba untuk kelihatan cantik dan comel sebagai bayi. Untuk mencapai tahap keterlaluan, mereka menjalani pembedahan plastik atau memakai alat solek. Salah satu yang terbaru adalah aegyo sal, atau apa yang disebut "eyebags lemak bayi." Bukan sahaja anda boleh mendapatkannya dengan menambah lemak yang disuntik ke dalam eyebags anda, tetapi anda juga boleh mempelajari helah solek untuk mencapai kesannya.

5. Yanomami Tribe, BrazilKesemua suku Yanomami dari hutan hujan di Amerika Selatan adalah orang asli yang paling kurang dihubungi di Bumi. Namun mereka dianggap sebagai yang paling terancam kerana kerajaan Brazil tidak lagi dapat melindungi mereka daripada bersentuhan (sering kekerasan) dengan penceroboh dan penyakit.

Mereka berjuang kerana mereka sering diculik, dipukul, dan dilanggar. Ramai pakar antropologi percaya bahawa menindik kayu itu sama ada dengan hiasan atau tanda zaman remaja.

6. Daasanach Tribe, EthiopiaLembah Omo di Ethiopia adalah salah satu kawasan penduduk asli. Mereka, orang-orang alam semula jadi dan budaya yang unik, mengambil buangan yang kami hasilkan dan menjadikannya perhiasan. Kita semua tahu bagaimana dunia fesyen moden suka membual tentang kitar semula, tetapi adakah mereka menganggap kitar semula seperti orang Lembah Omo?

7. Afar Tribe, Ethiopia


Suku yang cantik, Afar, dari Ethiopia mempunyai beberapa standard kecantikan yang benar-benar berbeza iaitu pengait gigi. Hujung tajam gigi mereka, apabila mereka tersenyum, melambangkan kecantikan. Orang-orang Afar juga cenderung untuk mengasah rambut mereka dengan cara yang istimewa dan menembusi hidungnya.

8. Mursi Tribe, EthiopiaWanita puak Mursi sebahagian besarnya diiktiraf untuk plat bibir mereka, tetapi terdapat juga cita-cita kecantikan yang menakjubkan yang mereka ikuti. Sebagai contoh, mereka suka menghias kepala mereka dengan tanduk dan mahkota bunga dan cat wajah mereka. Pada mulanya, ia telah dilakukan untuk menghentikan perhambaan. Wanita telah cacat dan, oleh itu, disebut "tidak sesuai" untuk menjadi hamba.

Dikuasakan oleh Blogger.