Header Ads

Pengguna internet telah membuat senarai wanita cantik dunia, ini 10 wanita tercantik dunia setelah diundiLaman web hiburan TC Candler telah menilai 100 wanita paling cantik di dunia berdasarkan pendapat ahli bebas sejak tahun 1990. Umur dan bakat tidak diambil kira - hanya rupa.

10. Camilla Belle, penyanyi dan pelakon dari Brazil.


Mungkin namanya yang ditakrifkan sebagai kejayaan Camilla sejak dinamakan sempena salah satu watak opera sabun popular di Brazil. Kini, Camilla bukan sahaja bertindak dalam filem tetapi juga banyak kerja amal.

9. Golshifteh Farahani, pelakon dari Iran/Perancis.


Golshifteh Farahani, seorang pelakon Iran, dilahirkan di Tehran. Dia kini tinggal di Perancis dan mengembara ke dunia kerana dia sering dijemput untuk muncul dalam filem pengarah Iran, India, Eropah dan Amerika.

8. Ju Jingyi, penyanyi dari China


Ju Jingyi menjadi penyanyi terkenal di band pop Cina. Walau bagaimanapun, pada tahun lepas, dia meninggalkan band itu untuk memulakan kerjaya menyanyi sendiri.

7. Adelaide Kane, pelakon dari Australia


Adelaide Kane dilahirkan di Australia, di mana kerjaya lakonannya bermula. Hari ini dia tinggal di Amerika Syarikat, di mana dia berlakon dalam filem dan muncul di TV. Dia terkenal dengan lakonannya dalam rancangan TV yang popular Once Upon a Time.

6. Jourdan Dunn, model dari Eropah


Di Britain, negaranya, gadis itu memenangi Model of the Year beberapa kali. Jenama yang paling terkenal di seluruh dunia mahu bekerja dengannya.

5. Nana, penyanyi dari Korea Selatan


Terdapat wakil K-pop dalam senarai. Nana bukan hanya seorang penyanyi dan ahli kumpulan paling popular di Korea, tetapi dia juga merupakan model, pelakon, dan artis solek profesional.

4. Sarah Gadon, pelakon dari Kanada


Bintang Kanada Alias ​​Grace ini juga menjadi pelakon pengarah kegemaran David Cronenberg, yang bekerja dengannya dalam tiga filemnya.

3.  Chou Tzu-Yu, penyanyi dari Taiwan


Chou Tzu-Yu menjadi terkenal bukan di Taiwan tetapi di Korea Selatan, di mana dia menjadi ahli band muzik popular.

2. Thylane Blondeau, model dari Perancis.


Beberapa tahun lalu, Thylane Blondeau dianggap sebagai gadis paling cantik di dunia. Pada masa kini, gadis Perancis berusia 16 tahun itu adalah ke-3 dalam senarai wanita paling cantik di dunia. Dia juga sangat berbakat: dia menulis puisi dan telah menerbitkan 2 buku.

1.  Liza Soberano, pelakon dan model dari Filipina.Pelakon / model berusia 20 tahun, Liza Soberano, mendahului senarai wanita paling cantik di dunia. Dia masih menambah senarai pencapaiannya, tetapi dengan keindahan dan kasih sayang itu, dia pasti berjaya!
Dikuasakan oleh Blogger.