Header Ads

Kucing merupakan satu haiwan peliharaan kegemaran manusia, ini 5 tanda kucing menyayangi diri andaPernahkah anda tertanya-tanya apakah kucing anda suka anda? Kucing menyatakan kasih sayang kepada pemiliknya dalam beberapa cara.

1. Membawa ‘hadiah’


Kucing adalah pemburu semula jadi, jadi apabila mereka membawa anda hadiah ini mereka cuba menunjukkan kepada anda apa yang mereka boleh "tawarkan" kepada anda. Contohnya kucing tersebut memberi anda burung yang sudah mati.

2. Menunjukkan perut mereka


Seperti kebanyakan haiwan, kucing tidak menunjukkan perut mereka kepada sesiapa saja. Sekiranya kucing anda bergolek di belakang untuk menunjukkan perut mereka, ini merupakan petunjuk bahawa mereka berasa selesa di sekeliling anda.

3. Mengikut anda kemana sahaja


Kucing sering melayan pemiliknya apabila mereka suka, jadi jika kucing yang berbulu itu menggosok kaki anda-atau bahkan tidak sengaja tersandung semasa anda berjalan-tahu bahawa mereka hanya melakukan ini kerana mereka ingin menjadi dekat dengan anda.

4. Membuat bunyi “purr”


Semua orang tahu bahawa kucing membuat bunyi “purr” ketika ia gembira. Sekiranya kucing berbunyi  dengan kuat setiap kali anda memberi perhatian kepada mereka, ini menunjukkan mereka sangat menyanyangi anda.

5. Mata ke mata


Kucing hanya cenderung untuk menjalin hubungan mata dengan manusia yang mereka tahu dengan baik dan telah mendapat kepercayaannya - jadi jika anda mendapati  kucing anda merenung mata anda, jangan risau. Ini diibaratkan mereka menghantar ciuman versi mereka kepada anda.


Dikuasakan oleh Blogger.