Header Ads

Kita jarang melihat si ayah mengikat rambut anak, 10 gaya rambut yang mudah boleh dilakukanMereka yang mempunyai anak perempuan tahu khususnya bahawa tidak ada masa untuk melakukan
gaya rambut rumit untuk gadis kecil mereka.kami akan cuba membantu anda dengan menyediakan 10 gaya rambut yang cepat dan mudah yang boleh anda lakukan untuk puteri kecil anda yang tidak mengambil masa yang lama sama sekali.

1. Ikatan silang 


Kumpulkan rambut bersama-sama dan pisahkannya ke dalam dua bahagian, kemudian ikat dengan tali rambut untuk membuat dua ekor kuda. Silang satu di atas yang lain, kemudian kumpulkan lebih banyak rambut di dekat leher dan selesaikan semuanya di belakang kepala. Anda boleh melakukan gaya tersebut beberapa kali untuk kelihatan lebih unik.

2. Pilihan yang selesa dan cantikBahagikan beberapa rambut di sisi kepala menjadi dua kunci dan memutarnya ke dalam braids. Kemudian mengikat braids bersama-sama dalam simpulan dan mengikat dengan tali rambut di bawahnya.

3. Ikatan ponytail  berpintalGaya rambut yang sangat elegan yang sebenarnya sangat mudah dilakukan. Bahagian rambut ke satu sisi. Di satu sisi, lepaskan kunci rambut nipis dekat dengan muka dan di atas telinga dan putar ke dalam rambut.

Kemudian kumpulkan baki, jumlah rambut yang lebih besar dengan menggunakan sikat dan mengikatnya bersama dengan mengikat tali untuk membuat sedikit bentuk ekor kuda ke satu sisi.

4. Ponytail triple-twistedAnda boleh mencuba gaya ini sedikit lebih kompleks tetapi lebih mengesankan apabila anda mempunyai genggaman ekor kuda yang mudah dipintal. Mulailah dengan membuat ekor kuda dekat dengan mahkota kepala, kemudian melakukan 'pull-through' dengan tali leher.

Kemudian buatlah ekor kuda kedua di bawah kepala, menggabungkan rambut longgar dengan akhir ekor kuda pertama, dan lakukan lagi tarik.

5. Bentuk asimetri


Bahagian rambut ke satu sisi dan berhati-hati mengumpulnya menjadi ekor kuda di satu sisi kepala. Keluarkannya, dan kumpulkan ke dalam bentuk 'bun'. Ketatkan dengan satu atau dua ikatan rambut.

7. Ponytail alternatifKumpulkan beberapa rambut dekat ke bahagian atas kepala dan sapukannya untuk membentuk plak lebar di seluruh kepala. Kemudian ketatkan ikatan dengan rambut yang tidak teratur menggunakan tali dasi rambut.

8. Pelbagai ponytailGaya rambut yang mudah tetapi boleh dipercayai boleh anda lakukan dalam masa yang singkat. Pisahkan rambut pada mahkota kepala ke dalam dua bahagian dan diikatkan bersama-sama untuk membuat dua ekor kuda..

Kemudian sambungkan dan pasangkan mereka bersama-sama dengan kunci rambut yang longgar ke dalam ekor kuda yang lain di sekitar pusat kepalanya. Ulangi proses dengan rambut longgar berjalan di belakang kepala sehingga tidak ada yang tersisa.

9. Plait alternatifKumpulkan beberapa rambut di kedua-dua sisi kepala di atas telinga dan plait itu. Ikat kedua-dua kancing bersama di bahagian belakang kepala dalam simpulan yang menarik.

10. Bun berbentuk busurIni adalah gaya rambut yang sangat comel untuk seorang puteri kecil. Kumpulkan rambut menjadi ekor kuda di dekat kepala dan bungkus tali rambut di sekelilingnya sekali. Kini memutarkan tali rambut di sekitar ekor kuda lagi. Pastikan rambut anda ketat.

Sekarang bungkus sekali lagi, tetapi jangan tarik rambut sepanjang jalan melalui tali rambut sebaliknya tinggalkan gelung.

Anak anda sekarang perlu mempunyai bun super ketat di atas kepala mereka dengan rambut tambahan melekat di hadapan. Sekarang tarik rambut berlebihan ke atas dan melalui tengah bun. Ia pergi betul-betul melalui roti yang memisahkan rambut dan membuat "busur".

Dikuasakan oleh Blogger.