Header Ads

Ketiak hitam boleh mengurangkan keyakinan diri kita, ini 5 cara mudah untuk memutihkan ketiak hitam1. Baking soda dan lemon 


Bancuhkan baking soda ,air dan sedikit perahan lemon . Kemudian gaulkan rata . Sapukan pada bahagian bawah ketiak seperti teknik scrubbing . Lakukan 3 kali seminggu untuk hasil yang berkesan .
Teknik ini bukan sahaja dapat menghilangkan kesan hitam pada ketiak malah dapat juga menggelakkan  diri dari bau badan .

2. Kapur sirih dan limau nipis


Teknik ini selalu diamalkan oleh orang dulu-dulu. Mula-mula amik air perahan limau dan 1 sudu the sirih kapur . Gaulakn sebati dan sapukan pada ketiak . Biarkan selama 30 minit kemudian bilaskan dengan air bersih .

3. Kunyit 


Ambil satu sudu kunyit serbuk campurkan dengan air . Kemudian sapukan pada ketiak . Cara ini cukup efektif dan anda boleh mencubanya . untuk mendapatkan kesan yang lebih awal anda hanya perlu rajin mengamalkannya.

4. Kulit oren dan minyak zaitun


Kisar kulit oren dan minyak zaitun . Kulit oren berfungsi sebagai exfoliator semula jadi . Kemudian lumurkan keseluruh permukaan ketiak .

5. Lemon dan yogurt


Campurkan 2 sudu makan yogurt dan air perahan lemon , gaulkan bancuhan sehingga rata . Kemudian sapukan pada ketiak biarkan selama 15-20 minit . Bilas sehinngga bersihDikuasakan oleh Blogger.