Header Ads

Hari perkahwinan adalah satu perkara yang dinantikan oleh semua orang, Ini 5 gaun pengantin tercantikHari perkahwinannya adalah salah satu hari yang paling menarik dan tidak dapat dilupakan dalam kehidupan setiap wanita. Tidak ada yang lebih cantik daripada melihat pengantin perempuan yang gembira berjalan di lorong dengan pakaian putih yang luar biasa. Mencari pakaian yang sempurna mungkin adalah bahagian perancangan yang paling mendebarkan pada hari istimewa - ia sepatutnya sesuai dengan sempurna, mempamerkan seri pengantin perempuan, dan menunjukkan keperibadiannya. Dan terdapat banyak wanita muda di luar sana yang telah bermimpi tentang reka bentuk dan butiran kecil gaun pengantin masa depan mereka sejak kecil.

1. Puteri Diana


Perkahwinan hebat Putera Charles dan Lady Diana yang berlangsung pada 29 Julai 1981, telah digelar sebagai 'pernikahan abad ini.' Untuk hari istimewa ini, Lady Diana memilih pakaian yang direka oleh David dan Elizabeth Emanuel. Dibuat dari 131 kaki sutera gading dan renda antik dan dihiasi dengan beribu-ribu mutiara kecil, ia telah menjadi salah satu pakaian perkahwinan yang paling indah sepanjang zaman.

2. Kate Middleton


Upacara perkahwinan yang luar biasa keluarga diraja British telah menjadi salah satu peristiwa paling luar biasa dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Kate mengagumi kita semua dalam gaun perkahwinannya yang indah yang direka oleh Alexander McQueen. Gaunnya yang fenomenal yang panjang dan elegan, selendang cantik dengan tiara, dan renda indah serta-merta bertukar menjadi objek keinginan untuk beribu-ribu pengantin di seluruh dunia.

3.Grace Kelly


 Mendahului senarai pengantin yang paling bergaya dan elegan sepanjang masa menurut kaji selidik yang dilakukan oleh majalah perkahwinan, Conde Nast Brides. Walaupun perkahwinan pelakon Hollywood cantik dan Prince of Monaco berlaku lebih daripada setengah abad yang lalu, gaun pengantin yang menakjubkan dan imej ikon Grace Kelly masih kekal sebagai sumber inspirasi yang tidak berkesudahan bagi banyak pereka.

4. Sarah Jessica Parker dalam komedi romantic, Sex and the City.


Ramai di antara kamu mungkin ingat pakaian perkahwinan mewah Carrie Bradshaw, penyampai fiksyen dan watak utama sitkom, Seks and the City. Pakaian glamornya, yang direka oleh Vivienne Westwood, jelas menonjol di antara yang lain dengan reka bentuk yang unik, dengan sempurna mendedahkan gaya dan watak heroin.

5. Angelina JolieSalah seorang pasangan Hollywood yang paling popular, Angelia Jolie dan Brad Pitt berkahwin pada 23 Ogos 2014, dalam upacara persendirian di selatan Perancis. Ia mungkin salah satu perkahwinan yang paling dinanti-nantikan dalam dekad yang lalu. Pakaian perkahwinan Jolie sebenarnya merupakan ungkapan kreativiti dari 6 anak mereka. Dia bertanya kepada pereka Aterser Versace untuk menutup gaun pengantin sutera dan tudung dengan berpuluh-puluh lukisan berwarna-warni oleh anak-anak mereka. Di sini, salah satu pakaian perkahwinan yang paling ikonik dan elegan dalam sejarah fesyen.
Dikuasakan oleh Blogger.