Header Ads

Haiwan eksotik sukar untuk dijumpai, ini 6 haiwan eksotik yang boleh dijumpai di kawasan tertentuSeperti yang kita biasa lihat burung merpati dan burung burung bandar yang lain berterbangan dekat dengan kita tetapi lain pula di sesetengah negara ini.

1.  Pulau Arnab, Jepun


Daya tarikan utama pulau kecil Okunishima di Jepun adalah penduduknya yang dikelilingi, arnab liar. Tempat ini juga dikenali sebagai Pulau Arnab, dan ia menjadi rumah kepada lebih daripada 700 ekor makhluk kecil yang suka berkeliaran di wilayah itu yang gembira apabila dapat berinteraksi dengan manusia.

2. Kambing biri-biri, New Zealand


Terdapat hanya 4.4 juta orang yang tinggal di negara ini, manakala populasi kambing mencapai hampir 34 juta. Kira-kira lapan kambing biri biri untuk setiap orang.

3. Ladang iguana, Honduras


Roatan adalah pelabuhan kapal pesiar popular dan salah satu tarikan pelancongan paling menarik di Honduras. Daya tarikan utamanya adalah ladang dan taman di mana beratus-ratus iguanas berkeliaran di tanah.

4. Kampung musang, Jepun


Musang yang dipanggil Zao Kitsune Mura, sebuah kampung kecil dan sebuah mini-zoo di mana lebih daripada seratus lebih musang mengembara dalam  wilayah dengan bebas. Para pelawat dibenarkan berjalan melalui taman tanpa rasa takut dengan haiwan tersebut.

5. Burung kakak tua, Sepanyol


Sepanyol juga mempunyai merpati, dan tinggal bersama mereka adalah burung beo liar berwarna-warni yang suka makan dari tangan orang.

6. Monyet, Thailand


Haiwan ini dapat dilihat di mana-mana sahaja samada di taman, bandar mahupun di tepi pantai.


Dikuasakan oleh Blogger.