Header Ads

Bagaimana untuk hilangkan kesukaran memilih baju, ini 5 tips untuk memilih pakaian mengikut bentuk badan

Wanita sering menghabiskan berjam-jam di hadapan almari pakaian terbuka yang mencari pakaian yang sempurna untuk majlis khas. Berikut merupakan tips pakaian yang sesuai untuk anda!

1. Bentuk epal


Badan berbentuk epal mempunyai bahagian atas yang lebih tinggi (payudara anda lebih besar daripada pinggul dan pinggang anda). "Epal" terkenal termasuk Drew Barrymore, Angelina Jolie, dan Tyra Banks.

2. Bentuk segi tiga yang terbalik


Sekiranya bahu anda lebih lebar daripada pinggul dan pinggang anda, anda mempunyai bentuk segitiga terbalik. Banyak model dan pelakon mempunyai angka seperti itu, termasuk Renee Zellweger, Demi Moore, dan Naomi Campbell. Terdapat banyak jenis pakaian yang boleh anda pakai, dengan memilih V-neck, atau strapless.
Tubuh Renee kelihatan lebih baik dalam pakaian strapless di sebelah kanan daripada yang di sebelah kiri.

3. Bentuk jam


Dianggap salah satu bentuk badan yang paling indah - payudara penuh dan pinggul dengan pinggang kecil. Marilyn Monroe, Blake Lively, Scarlett Johansson, dan Dita von Teese adalah "jam cermin" yang terkenal. Para wanita bertuah ini boleh memakai hampir apa-apa, tetapi mereka akan kelihatan paling baik dalam gaun ini: bungkus dan baju pensil, pakaian bodycon, menyentuh garis leher, pakaian duyung, dan pakaian A-line.
Lihatlah bagaimana Dita memilih memakai pakaian pensil yang hanya sedikit di bawah lututnya. Ia kelihatan sangat cantik pada figurnya.

4. Bentuk pisang


Badan berbentuk pisang mempunyai pinggul dan payudara yang hampir tidak berbentuk. Pelakon terkenal yang mempunyai tubuh badan berbentuk pisang adalah Jennifer Garner dan Anne Hathaway. Mereka boleh memakai hampir semua jenis pakaian, tetapi ini akan membuat badan mereka lebih menonjol iaitu pakaian A line, Pensil, dan peplum.

5. Badan buah pear


Jika pinggul anda sedikit lebih penuh daripada pinggang dan payudara anda, maka anda mempunyai badan berbentuk pir yang cantik. Banyak selebriti berkongsi angka yang sama dengan anda, termasuk Kim Kardashian, Shakira, dan Jennifer Lopez.


Dikuasakan oleh Blogger.