Header Ads

Siapa ingat rancangan 'The Biggest Loser', Pemenang rancangan ini 10 tahun lepas telah berwajah baru10 tahun yang lalu peserta dari Australia Sam Rouen telah memenangi siri televisyen realiti 'The Biggest Loser'yang memaparkan peserta yang gemok atau berat badan berlebihan , bersaing untuk memenangi hadiah wang tunai. Pemenang adalah peserta yang kehilangan peratusan tinggi berat badan dengan berat badan awal mereka.

Berat badan beliau 154kg ketika dia muncul di acara itu, Sam kehilangan 71kg berat dan telah berjaya menahan berat badan selama sepuluh tahun yang lalu.Pemain berusia 29 tahun itu berkongsi jawatan sebelum dan selepas yang menakjubkan.
Dalam karyanya Sam berkongsi foto dirinya ketika pertama kali muncul di pameran televisyen berusia 19 tahun.Bersebelahan ini adalah sebuah foto baru-baru ini yang memperlihatkan tubuh Sam yang sangat tegap dan berotot.


Sam menjadi orang yang berbeza sama sekali.Sejak penampilannya di 'The Biggest Loser', Sam telah menjadi inspirasi kepada orang lain untuk berjaya jika kira menetapkan matlamat untuk berjaya, malah menjadi poster beberapa kali untuk Kalendar Pemadam Kebakaran New South Wales.


Beliau juga telah menjalinkan hubungan dengan pramugari penerbangan, Daniella Schot. Kedua-dua mereka bertunang.Walau bagaimanapun ,Sam masih gementar mengenakan pakaiannya.


Beliau berkata’Saya masih tidak suka menanggalkan baju saya ketika di pantai’.Saya cukup bernasib baik di sekolah menengah dan mempunyai kawan-kawan yang baik yang benar-benar menyokong.. Saya telah diberi nama samaran daripada orang-orang di stesen, mereka telah memanggil saya 'budak kalendar' dan perkara-perkara seperti itu, tetapi semuanya menyeronokkan.


Saya ketagihan untuk bekerja sekarang, saya pasti suka berlari dan bekerja dengan abang saya. Saya bermain sedikit sukan untuk kekal dalam bentuk dan juga bersenam di gym. Saya berjaya menurunkan berat lima kilogram. Segalannya tiada yang mustahil.

Dikuasakan oleh Blogger.