Header Ads

Seringkali golongan kerabat diberi perhatian oleh media,berikut merupakan 6 perkahwinan kerabat Diraja berlainan negaraSebaik sahaja Putera Harry dan Meghan Markle mengumumkan pertunangan mereka pada 27 november 2017, perbualan mengenai perkahwinan mereka bermula. Dan ini menunjukkan, perkahwinan diraja adalah upacara cantik dan indah yang menarik perhatian ramai orang.

1.  Great Britain: Prince William dan Catherine Middleton


Pernikahan William dan Catherine disiarkan secara langsung di saluran Youtube dan lebih 72 juta orang menontonnya. Terdapat lebih 1,900 tetamu dan Queen meminjamkan Kate tiaranya.

2.  Maghribi: Moulay Rachid an Oum Keltoum Boufares.


Perkahwinan Moulay Rachid dan Oum Keltoum Boufares diadakan mengikut tradisi Maghribi dan berlangsung selama 2 hari. Dalam gambar ini, anda dapat melihat pengantin baru dan saudara mara mereka semasa ritual melukis dengan henna: ada kepercayaan bahawa upacara ini membawa kebahagiaan dan kemakmuran.

3. Jerman: Ernst August, Prince of Hanover dan Ekaterina Malysheva.


Seorang keturunan raja-raja British dan seorang pereka asal Rusia telah mengadakan majlis perkahwinan mereka di Gereja Lutheran Hanoverian utama. Upacara itu seperti kisah dongeng: pasangan yang baru berkahwin naik ke sebuah istana dalam sebuah kereta untuk mengambil bahagian dalam penerimaan rasmi. Malangnya, bapa pengantin lelaki tidak menghadiri perayaan itu kerana dia menentang perkahwinan ini.

4. Luxembourg: majlis perkahwinan Putera Guillaume, Duke Grand Duke of Luxembourg dan Countess Stephanie de Lannoy.


Walaupun kedua pasangan itu bangsawan, mereka memutuskan untuk tidak mengikut tradisi: upacara sivil diadakan di Dewan Bandaraya Luxembourg. Semua upacara sebelumnya telah berada di Grand Ducal Palace. Tetapi pasangannya itu tidak menolak untuk mengadakan upacara keagamaan tradisional dan diadakan pada hari berikutnya.

5. Brunei: Puteri Hafizah Sururul dan Muhammad Ruzaini


Puteri Hafizah adalah anak perempuan Sultan Brunei. Hassanal Bolkiah ayahnya adalah salah satu daripada orang terkaya di dunia. Tidak hairanlah perkahwinan itu benar benar mewah. Upacara itu diadakan di bilik takhta istana dengan 1,700 bilik dan perayaan berlangsung selama beberapa hari.

6. Belgium: Putera Amedoo dari Belgium dan Elisabeth Maria Rosboch von Wolkenstein.


Anak saudara dari Raja Belgium dan seorang bangsawan Itali mengadakan perkahwinan mereka di Rom. Pasangan itu menerima berkat dari Paus, dan banyak lagi keluarga diraja tiba untuk menikmati upacara tersebut.Dikuasakan oleh Blogger.