Header Ads

Seni ukiran moden semakin maju, 9 karya seni ukiran yang pasti akan buat anda kagumArca moden telah berpindah dari peraturan dan amalan patung klasik. Ia telah menjadi lebih pelbagai, kompleks, dan berani.

1. "Not Enough Brains to Survive," Perancis


Kerja yang paling terkenal Lerooy adalah tokoh gangsa monumental yang ironisnya berjudul "Brains Tidak Cukup untuk Survive."

2. "The Awakening," Italy


"Kebangkitan" adalah patung kaki 70-an yang berusaha untuk membebaskan diri dari tanah. Ia dicipta oleh John Seward Johnson II pada tahun 1980.

3. "Pedestal"

Alexandra Reeves mencipta arca digital yang menakjubkan ini apabila dia berusia 19 tahun. Ini adalah video proses reka bentuk.

4. "The Remains of a Memory"


Seni digital Adam Martinakis dibezakan oleh kesempurnaan teknikal dan pemikiran falsafah yang mendalam. Kerja-kerja artis visual sekali lagi membuktikan bahawa seni boleh mengambil apa-apa bentuk.

5. "Digital Orca," Kanada


Douglas Coupland adalah wakil gerakan seni pop di arca. Coupland percaya bahawa imej yang mudah dan jelas sentiasa mendapat perhatian.

6. "Another Place," England


Arca moden ini oleh Antony Gormley dipasang di Crosby Beach di Liverpool, England. Angka 100 bersaiz besi membuang diseberang di sepanjang pantai yang menatap cakrawala.

7. "The Owl Uhlu," Karoo


Ini adalah salah satu daripada arca yang paling mengagumkan dari Man Burning Afrika pada tahun ini.

8. Patung oleh Nicolas Lavarenne di kampung Perancis Mougins


Pengkulturan suami isteri kontemporari Nicolas Lavarenne telah menjadi terkenal dengan gambarannya tentang angka-angka manusia yang menyeimbangkan di tempat yang paling tidak dijangka.

9. "The Kelpies," Scotland


The Kelpies adalah makhluk mitologi Scotland yang memiliki kekuatan dan ketahanan 10 kuda. Mereka menjadi sumber inspirasi untuk pemahat kiasan Andy Scott.


10. "Support," Itali


Dengan memasang patung gergasi ini di Venice, Lorenzo Quinn berharap dapat menarik perhatian orang ramai terhadap ancaman perubahan iklim.

Dikuasakan oleh Blogger.