Header Ads

Semakin maju teknologi semakin banyak boleh diubah, 5 pembedahan plastik yang semakin popular di duniaKini pembedahan plastik menjadi semakin popular. Pembedahan Rhinoplasty (pembedahan hidung), mamoplasti ( pembedahan payudara) dan liposuction ( penyingkiran lemak di kawasan tertentu badan) adalah perkara biasa.

1.       Rambut


Transplantasi rambut boleh dilakukan bukan sahaja di muka tetapi juga di seluruh badan. Sebagai contoh, anda boleh menambahkan jumlah rambut di dada atau di bahagian bawah perut anda untuk kelihatan lebih maskulin.

2.  ‘Muscle’


Terdapat juga pembedahan untuk membesarkan ‘muscle’ mereka bagi sesiapa yang tiada masa untuk pergi ke gym.

3. Lemak


Pakar bedah memindahkan lemak seseorang di dalam badannya dan implan silikon tidak di perlukan lagi. Prosedur ini membolehkan pemindahan lemak dipam dari tempat-tempat yang tidak perlu kepada yang diperlukan.

4. Lesung pipit


Sekarang impian untuk mempunyai pipi comel itu boleh menjadi kenyataan! Seseorang harus menyedari bahawa proses itu tidak dapat dipulihkan - anda tidak boleh mengeluarkannya sebaik sahaja pembedahan dilakukan.

5. Warna mataPakar bedah boleh menanamkan prostesis silikon ke dalam iris mata dengan membuat hirisan kecil pada kornea. Prostesis boleh menjadi warna yang anda pilih. Prosedur ini boleh diulang dengan menggantikan implan lama dengan yang baru dan warna yang berbeza.
Dikuasakan oleh Blogger.