Header Ads

Penghasilan sesebuah filem pasti memerlukan pengakhiran yang menarik, 9 filem ini mempunyai pengakhiran diluar jangkaanWalaupun terdapat beribu-ribu filem di luar sana yang mempunyai garis plot yang boleh diramalkan, tetapi masih ada juga jalan ceritanya yang unik dan dapat memecahkan jalan cerita konvensional.

Berikut adalah 9 filem yang akan membuatkan anda tegang di tepi tempat duduk anda sehingga minit terakhir.

1. Now you see meIni filem yang hebat, dinamik dan menarik. Tahap penonton yang ditipu dalam filem ini, ahli silap mata, ternyata bukan hanya dua, tetapi tiga lapisan. Runut bunyi digunakan secara master untuk meningkatkan ketegangan pada saat-saat yang tepat.

2. The box


Filem ini menimbulkan pelbagai soalan falsafah yang boleh membawa anda masa yang lama untuk menyelesaikannya. Kisah petak yang aneh dengan butang dan pemilik misteriinya, yang mungkin sama ada asing atau utusan Tuhan, mengingatkan perumpamaan yang menumpukan pada idea kekurangan kebenaran moral yang pasti kepada dunia. Tetapi siapa yang bersedia untuk menekan butang itu?

3. Gone girl 


Dengan filem ini, David Fincher telah menembak sesuatu yang agak, tetapi tetap menawan. Anda tidak tahu bagaimana ia akan berakhir sehingga minit yang terakhir, menjadikan anda berada dalam keadaan ketegangan kelebihan untuk keseluruhan filem. Tetapi ketegangan ini tidak disebabkan oleh ketakutan, tetapi kesedaran bahawa apa-apa boleh terjadi dalam kehidupan, dan bahkan yang paling dekat dengan kita boleh menjadi orang asing.

4. 11.14


Pembuat filem ini berjaya mencipta thriller hebat ini adalah filem yang ditembak dengan serius. Beberapa garis plot, bersama-sama dengan kronologi peristiwa yang bergerak ke belakang dan plot keseluruhan kitaran filem itu, menjadikannya pengalaman yang unik.

5. The village


Setiap adegan dalam filem ini adalah satu nyanyian untuk kecantikan dan warna. Walaupun cerita romantis bukan sesuatu yang baru, apa yang kita lihat di sini nampaknya lebih intim dan tulen daripada apa yang anda dapat dalam blockbuster biasa anda. Tetapi ini juga merupakan kisah ketakutan, manipulasi, pelarian, dan impian untuk membina dunia yang sempurna.


6. Identity


Ini agak seronok hebat, yang penuh misteri. Tidak ada cara yang anda boleh meneka berakhir sehingga anda melihatnya.Hipotesis yang anda temui semasa menontonnya akan ditolak dengan serta-merta pada akhir adegan berikut. Filem ini secara terperinci menimbulkan ketegangan ketika anda cuba meneka siapa dari mana-mana watak-watak itu boleh menjadi 'serigala pakaian domba' di tengah-tengah plot. Hakikat bahawa keseluruhan siri peristiwa dalam filem itu berlaku dalam hujan tak henti-henti hanya menambah suasana hebat. Plus, pelakonnya hanya cemerlang.


7. Twelve monkey


Pengarah Terry Gilliam membawa kita ke realiti alternatif yang menarik di mana rahsia perjalanan masa telah ditemui, dan di mana orang dianggap marah walaupun waras. Tetapi ternyata bahawa semua yang dipimpin untuk mempercayai tentang konspirasi yang luas bukanlah seperti yang misteri tetapi ia juga jauh lebih rumit. Filem yang tidak dapat dibandingkan dengan mana-mana blockbuster Hollywood yang lain.


8. Old boy 


Old Boy adalah salah satu contoh terbaik filem-filem berkualiti tinggi unik yang telah keluar dari Korea Selatan dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Pengarah Park Chan-wook menunjukkan kepada kita bahawa kehidupan adalah seperti permainan catur.Anda hanya satu langkah dari kehilangan semua. Setiap tindakan yang kita ambil, setiap kata yang kita katakan, perlu difikirkan dengan berhati-hati.

9. The butterfly effect


Mencampur bersama bajet yang agak kecil, pelakon yang agak tidak diketahui, plot yang kuat dan pengarah yang mahir, The Butterfly Effect ternyata menjadi filem yang sangat menarik dan tidak dapat diramalkan. Ia penuh dengan kesedihan, kekejaman, kekecewaan, tetapi pada masa yang sama ada kemungkinan untuk mencari mesej positif di sana juga. Tetapi anda perlu mencarinya.


Dikuasakan oleh Blogger.