Header Ads

Pelbagai jenis filem menarik telah dihasilkan, ini 10 filem yang membuatkan adrenalin anda bergerak lajuApabila filem kedua-duanya membangkitkan emosi yang jelas dan menghasilkan adrenalin yang kuat.

Berikut adalah sepuluh filem membuatkan jantung anda berdegup kencang . Kami menjamin anda akan melihat mereka bermata dan terbuka, dan dengan darah mengepam melalui urat anda.

1. Shatter Island


Dua detektif Amerika menyiasat kehilangan wanita yang merupakan pesakit di sebuah klinik untuk pesalah sakit mental. Terletak di sebuah pulau di Massachusetts. Semasa siasatan, mereka datang menentang satu pembohongan yang tebal dan fakta yang tidak dijangka.

2. 28 day later


Virus yang mematikan menjadikan orang menjadi zombi dahagakan darah. Selepas empat minggu, seluruh England diliputi oleh wabak yang dahsyat, ramai orang yang dipindahkan, yang lain mencari tempat perlindungan yang selamat di tengah-tengah landskap dystopian, dengan harapan untuk melarikan diri dari mimpi ngeri yang mereka jumpai.

3. Seven


Tujuh hari sebelum pensiunnya, detektif William Somerset mempunyai dua masalah iaitu  ketibaan rakannya yang muda mills, dan rupa pembunuh yang sangat canggih di bandar.

Dia pasti bahawa jenayah lain akan diteruskan tidak lama lagi. detektif diberii pilihan samaada kembali ke pekerjaan, atau meninggalkan dan merujuk kes itu kepada pengganti yang kurang berpengalaman

4. Carrie


Gadis remaja yang bermasalah Carrie dilahirkan dengan kemampuan telekinetik. Kedua-dua tekanan ibu keagamaannya yang fanatik dan penipuan rakan-rakan remajanya mempercepatkan dan memperbesar perkembangan kekuatan ghaibnya.

Semasa tamat pengajiannya, rakan sekelas Carries memutuskan untuk bermain jenaka kejam terhadapnya, dan ini membawa kepada akibat yang membawa maut.

5. The Skeleton Key


Caroline Ellis, 25 tahun, mencari pekerjaan sebagai seorang jururawat dalam pekerjaan seorang lelaki cacat warga tua, Ben Devereaux, yang merupakan pemilik rumah besar yang tidak jauh dari Louisiana.

Tidak lama kemudian wanita muda itu menjadi saksi kepada peristiwa-peristiwa aneh dan tidak dapat dijelaskan, dan memutuskan untuk membongkar misteri bahawa isteri lelaki itu bersembunyi dari dunia.

6. The Others


Kanak-kanak Grace mempunyai penyakit yang pelik mereka tidak boleh tahan cahaya matahari. Dia bergerak dengan mereka ke sebuah rumah di pantai, di mana mereka hidup dalam senja. Grace menunggu di sana, menanti akhir Perang Dunia Kedua dan kembali suaminya.

7. Black Swan


Ballerina prima yang tidak dapat menimbulkan kemarahan di panggung tiba-tiba berhadapan dengan pesaing berbahaya dan karismatik. Heroin takut kehilangan kedudukannya, dan persaingan di antara kedua-dua mereka bertambah sebagai pendekatan prestasi utama.

8. The Reaping


Watak utama di sini terkenal dengan hobinya yang luar biasa dengan mendedahkan mitos. ingin mendiskreditkan legenda lain, dia datang ke sebuah bandar kecil yang tersembunyi di Texas, penduduknya adalah fanatik agama. Mereka pasti bahawa seorang gadis kecil adalah penyebab semua kemalangan mereka.

9. The shining


Jack Torrance tiba di hotel yang elegan dengan isterinya dan anaknya bekerja sebagai penjaga semasa tempoh luar musim. Torrance tidak pernah berada di sana sebelum ini, tetapi dia disiksa oleh pemikiran liar dan kenangan aneh.

10. Only Lovers Left Alive


Adam dan Eva adalah Vampire kuno. Dia seorang rocker lama dari Detroit yang mahu mempunyai kedamaian dan ketenangan. Dia seorang wanita ceria dan pandai bergaul yang datang dari negara lain untuk menyelamatkan kekasihnya dari kemurungan. Tetapi mereka terganggu oleh ketibaan Ava adik Eva.


Dikuasakan oleh Blogger.