Header Ads

Pelbagai cara untuk mendapatkan postur badan yang menarik boleh dilakukan, Ini 7 aktiviti boleh dilakukanAlice Robinson dari England menguji beberapa teknik yang popular dan berjaya menjadi lebih tinggi 1.5cm dalam satu minggu. Posisi yang betul akan menambah inci ke ketinggian anda.

1. Menunggang basikal.


Untuk menjadi lebih tinggi dengan menunggang basikal, laraskan tempat duduk supaya anda perlu meregangkan kaki anda untuk mencapai pedal. Jangan letakannya terlalu tinggi atau anda boleh merosakkan sendi anda.

2. Bergayut di bar


Ini adalah satu latihan yang mudah. Anda tidak perlu melakukan chin up: hanya bertahan dan bergayut untuk beberapa minit. Lakukan secara berulang kali. Latihan ni dapat menguatkan otot-otot tulang belakang dan abdomen.

3. Melakukan senaman kobra.


Senaman ini boleh meregang belakang anda, abs, belakang pinggul anda dan punggung anda.

4. Membuat lengkungan badan


Semasa membongkok, pastikan kaki anda lurus dan sentuh kaki anda menggunakan jari. Mulakan perlahan-lahan dan secara beransur-ansur.

5. Melompat


Anda boleh lakukannya dengan melompat tali atau bermain bola keranjang. Latihan ini membantu menguatkan tulang dan otot.

6. Berenang


Berenang mendahului senarai latihan yang membantu anda menjadi lebih tinggi. Di dalam air, beban pada cakera dan tulang intervertebral jauh lebih rendah.

7. Berdiri di bahu anda


Dalam senaman ini, meregangkan kaki anda ke atas dengan secepat yang boleh. Adalah penting untuk menjaga badan anda pada sudut yang betul dan menjaga kaki anda supaya tidak jatuh atau anda mungkin boleh tercedera. 


Dikuasakan oleh Blogger.