Header Ads

Lelaki ini tidak mahu bercakap dengan isterinya selama 20 tahun kerana "merajuk"


Seorang lelaki enggan bercakap kepada isterinya selama lebih dari 20 tahun kerana dia "merajuk".

Menariknya, bapa kepada tiga orang anak ini terus tinggal bersama isteri dan keluarganya. Dia hanya bercakap kepada anak-anaknya sahaja tetapi akan berdiam diri kepada isterinya Katayama Yumi selama dua dekat.

Dia hanya akan mengangguk atau mengomel sahaja bagi menjawab setiap soalan dari isterinya.

Nak tahu kenapa dia berbuat demikian? ia kerana lelaki itu terlalu "cemburu" kerana isterinya memberi perhatian kepada anak-anak mereka.

Masalah pelik itu didedahkan selepas anak lelakinya, Yoshiki 18 tahun menulis ke dalam rancangan TV untuk meminta bantuan bagi menyatukan kembali ibu bapanya.

"Saya tidak pernah dengar bapa saya bercakap dengan ibu saya, tetapi ibu saya bercakap seperti biasa kepadanya," jelas Yokhisi pada acara itu.

Ia seperti bercakap dengan tunggul. Kakaknya yang berusia 21 dan 25 tahun juga tidak pernah mendengar sebarang kata-kata dai ibu bapa mereka bercakap antara satu sama lain.

Ketika di rancangan TV tersebut, yang difahamkan kisah ini akan difilemkan di bandar Nara, Southern Jepun.

Bapanya berkata yang beliau sangat cemburu apabila isterinya memberi perhatian kepada anak-anaknya dan tidak akan bercakap seperti dulu lagi.


Rancangan Tv di Jepun merancang untuk menyatukan kembali ibu bapa mereka dengan mengatur satu pertemuan antara mereka berdua di taman yang sama dimana mereka tempat yang pernah mereka dating.

Indahnya perkara yang telah menjadi penantian Yumi sekian untuk mendengar suara suaminya membuahkan hasil sambil mengucapkan beberapa perkataan kepada isterinya ketika mereka duduk bersama-sama di atas bangku di Taman Nara.

Yoshiki dan kakaknya menonton dan menangis apabila bapanya, Otou berkata: "Sudah sekian lama saya tidak bercakap dengan awak sayang".

Ayat tersebut membuatkan Yumi juga menangis gembira setelah mengalami banyak kesusahan dan beliau berterima kasih atas pertemuan itu.

Akhirnya pasangan itu berjanji perkara yang sekian lama ini terjadi tidak akan berlaku lagi.


Dikuasakan oleh Blogger.