Header Ads

Kuku juga boleh mendedahkan keperibadian seseorang, ini 6 perkara menakjubkan tentang ciri-ciri kuku kitaSetiap orang mempunyai kuku berbentuk berbeza. Tetapi adakah anda pernah terfikir berapa banyak yang mereka dapat memberitahu anda?

Seorang saintis Nigeria yang terkenal telah membuat  penyelidikan di mana dia mengakui bahawa bentuk kuku semula jadi, seperti cap jari, mungkin mengandungi maklumat mengenai keperibadian pemiliknya.

1. Kuku berbentuk almond


Seorang yang lemah lembut, dan romantis dengan pandangan idealis. Mereka suka merasakan berguna kepada orang lain, dan mereka sangat sentimental, lembut, dan mudah menyinggung perasaan.

2. Kuku pendek


Tidak sabar, orang-orang ini masih sangat pantas. Yang lebih pendek kuku, yang lebih menuntut orang itu adalah diri mereka dan orang lain. Mereka sentiasa berusaha untuk mendapatkan cara mereka dan merupakan penyempurnaan sempurna.

3. Kuku yang luas, panjang, dan segiempat tepat


Tenang, pragmatik, seimbang, orang bebas dengan minda yang luas. Mereka boleh dipercayai dan mempunyai tanggungjawab terhadap kata-kata dan tindakan mereka. Dilahirkan sebagai pemimpin .

4. Kuku panjang dan sempit


Orang yang berharga dan menghitung dengan prinsip-prinsip oportunistik. Mereka suka kemewahan dan menuntut perhatian kepada diri mereka sendiri. Mereka sering tersinggung.

5. Kuku segi tiga


Artistik dengan personaliti yang halus dan mood yang sentiasa berubah, sentiasa di tepi dan terdedah kepada kerosakan saraf. Mereka mahu dikenali dan terkenal, dan mereka benci kalah.

6. Kuku persegi kecil


Orang-orang yang berfikiran tajam, fleksibel, dan akal dengan kecerdasan cepat. Mudah emosi dan lebih kepada marah, walaupun letupan mereka berlalu tidak lama lagi. Mereka cenderung tamak dan agresif, dan juga cemburu.

Dikuasakan oleh Blogger.