Header Ads

Gunakan air masak sebagai bahan pertama di ambil waktu pagi, 7 kebaikan yang boleh diperoleh"Apa yang dilakukan oleh wanita Jepun untuk mempunyai kulit porselin yang sempurna dan angka langsing dan nipis?" Setelah melakukan penyelidikan sedikit tentang ritual air minum Jepun pada perut kosong sejurus selepas bangun setiap pagi.

Mengikut banyak kajian, amalan mudah ini memberikan hasil positif mengenai keadaan kesihatan yang berbeza. Mungkin anda akan rasa putus asa dan tertanya apa yang perlu dilakukan untuk berasa lebih bertenaga. Kulit dan rambut kelihatan membosankan, dan badan menghantar isyarat negative.

Bosan dengan melawat doktor yang memberitahu perkara yang sama dan menetapkan lebih banyak pil. Tetapi sekarang tidak lagi . Cubalah amalkannya untuk ketahui lebih lanjut.

1. Mula berasa lebih segar dan sihat.Beberapa hari selepas mula minum air pada waktu pagi, akan mula merasa lebih ringan. Merasakan bahawa badan lebih detoksifikasi.

2. Metabolisme  bertambah baik.

Amalan ini menjadikan diet. Kurang merasakan kelaparan yang mengganggu setiap jam. Keperluan untuk snek di antara makan hilang, dan  mempunyai lebih banyak tenaga.

3. Ia membantu mengurangkan berat badan.Selain berasa kurang lapar, penghadaman tidak lagi perlahan dan berat. Dan mempunyai tenaga yang lebih banyak memberi motivasi untuk lebih banyak latihan.

4. Ia memperbaiki pedih ulu hati.

Jika mengamalkan minum air setiap pagi, masalah ketidakselesaan mengerikan selepas makan tidak lagi dirasakan

5. Penampilan kulit  bertambah baik.Sejak memulakan terapi air, kedutan di wajah akan berkurang dan  kulit kelihatan sihat, berseri, dan bercahaya

6. Rambut mula kelihatan lebih baik.

Minum air bukan sahaja menghasilkan pertumbuhan rambut yang sihat tetapi juga menjadikannya sangat berkilat

7. Tiada lagi jangkitan saluran kencing.


Rawatan air menyelesaikan masalah ini dengan lebih baik daripada sebarang antibiotik yang boleh. Pada ketika ini, kejayaan itu amat membanggakan, dan tidak lagi diganggu oleh sebarang sensasi yang menyakitkan.

Ikuti kaedah ini untuk merasa bertenaga sepanjang hari:


  • Minum empat gelas air sejurus selepas bangun, sebelum memberus gigi anda, dan pada perut kosong. Jika anda merasa sukar untuk memulakan dengan empat gelas, mulakan dengan satu dan secara beransur-ansur menambah jumlah.
  • Jangan makan apa-apa untuk 45 minit akan datang.Selepas 45 minit anda boleh makan dan minum seperti biasa.Jangan makan atau minum apa-apa selama 2 jam selepas sarapan, makan tengahari dan makan malam.


Dikuasakan oleh Blogger.