Header Ads

Antara nama besar yang mati ketika muda,7 pelakon ini mati ketika sedang mengecapi kemahsyuranAda kalanya pelakon meninggal dunia dalam keadaan  tragis dan begitu tidak disangka sangka dan peninggalan lakonan mereka membuatkan kita berasa terkesan.

1. Heath Ledger

Bintang Dark Knight, Heath Ledger sedang membuat penggambaraan The Imaginarium Doktor Parnassus ketika dia pengsan dan meninggal dunia dalam apartmennya di New York City pada Januari 2008. Punca kematiannya adalah kerana penyalahgunaan dadah.

2. Paul Walker


Francais Fast and Furious kehilangan bintang tebesarnya, Paul Walker dalam kemalangan kereta. Dia memandu Porsche dengan seorang rakan dan melanggar tiang lampu dan 2 batang pokok dan kemudiannya kereta yang dinaikinya terbakar. Kedua duanya mati di tempat kejadian.

3. Brandon Lee


Anak lelaki Bruce Lee, Brandon Lee berusia 28 tahun ketika meninggal dunia di atas set The Crow. Dalam satu kejadian dimana senjata yang menggunakan peluru hidup telah tertembak Brandon di bahagian perut. Kejadian itu menyebabkan dia mengalami pendarahan yang teruk dan kemudiannya mati ketika berada di hospital.

4.  Bruce Lee


Bruce Lee meninggal dunia akibat pembengkakan otak yang teruk. Dia baru saja selesai penggambaran filem terakhirnya, Enter the Dragon.

5.  Marilyn Monroe


Diva Marilyn Monroe meninggal dunia di dalam rumahnya kerana overdos dadah pada 5 Ogos 1962. Dia sedang membuat penggambaran Something’s Got to Give yang kemudiannya dikeluarkan pada tahun 2001.

6. Brittany Murphy


Brittany Murphy pernah menjadi bintang filem remaja, tetapi kemudiannya menjadi pelakon drama. Dia meninggal dunia akibat radang paru-paru, beberapa bulan selepas menamatkan filem terakhirnya, Something Wicked.

7. River Phoenix


Pelakon yang sangat muda dan berbakat ini meninggal dunia akibat overdosis dadah pada usia 23 tahun. Filem terakhirnya, River Phoenix, Dark Blood telah dikeluarkan selepas tahun 2012.
Dikuasakan oleh Blogger.