Header Ads

Anda pasti mengenali logo ini, tetapi tahukah anda 9 logo ini mempunyai mesej yang tersembunyi1. Toyota

Logo pengeluar kereta ini pasti lebih daripada memenuhi mata. Toyota berkata tiga ovals yang bertindih di atas kenderaan Amerika "melambangkan penyatuan hati para pelanggan dan produk Toyota"."Ruang latar belakang mewakili kemajuan teknologi Toyota dan peluang yang tidak terbatas di hadapan." Dan mungkin lebih mengagumkan lagi, jika anda melihat lebih dekat di ovals yang bertindih, anda akan melihat perkataan "Toyota" yang dinyatakan.

2. Toblerone


Toblerone, yang dimiliki oleh Mondel─ôz International (dahulunya Kraft Foods), dimulakan di Bern, Switzerland, bandar yang terkenal dengan beruang. Sekarang lihat dengan lebih dekat di gunung logo.

3. F1


Perlumbaan Formula One adalah satu lagi organisasi yang mengambil nilai-nilai teras sukan dan menggunakannya untuk logonya. Warna merah mewakili semangat dan tenaga, manakala warna hitam mewakili kuasa dan penentuan.

Di ruang negatif, logo F1 lebih daripada "F" hitam dengan jalur lumba merah,ruang antara kedua-dua titik tumpuan utama adalah nombor 1.

4. Buskin robin


Baskin-Robbins, yang dimiliki oleh Dunkin 'Brands, adalah rangkaian kedai aiskrim terbesar di dunia, yang paling terkenal dengan 31 rasa. Logo merah jambu dan biru syarikat itu menggambarkan "BR" besar yang beregu sebagai nombor "31".

Logo itu bertujuan untuk menyampaikan keseronokan dan tenaga jenama Baskin-Robbins serta ikonik ,31 adalah kepercayaan bagi mereka bahawa tetamu harus mempunyai peluang untuk meneroka rasa ais krim yang menyeronokkan setiap hari . Logo itu diperkenalkan pada tahun 2005 sebagai sebahagian daripada penyegaran semula keseluruhan jenama.

5. Hyundai


Logo pengilang kereta bermaksud surat pertama nama mereka,  Bukan itu sahaja, ia juga merupakan perjanjian yang berjaya antara peniaga kereta dan pelanggan.

6. LG


Pada pandangan pertama, logo berwarna merah jambu gelap untuk LG Electronics kelihatan seperti wajah mengedip. Tetapi jika anda melihat sedikit lebih dekat, anda akan melihat "hidung" muka adalah "L" dan garis besar "muka" adalah "G." Sesetengah peminat juga menyedari persamaan antara logo LG dan Pacman yang diubahsuai.

7. Pinterest


Laman papan pin digital, Pinterest, mengikat logonya secara langsung ke teras rangkaian sosial. Walaupun imej yang tersembunyi mungkin tidak begitu jelas, ia pasti sesuai untuk platform huruf "P" berganda sebagai pin.

Michael Deal, pereka bersama logo Pinterest, berkata: "Bagi kebanyakan projek, saya telah mengelakkan membuat rujukan visual pada imej pin kerana ia kelihatan terlalu literal. Tetapi" P "mula memberi pinjaman terlalu baik untuk bentuk pin peta. "

8. Fedex


Logo syarikat pelayaran mungkin salah satu yang paling terkenal di dunia logo "imej tersembunyi". Bagi mereka yang tidak menyedari, lihat antara "E" dan "X," di mana ruang negatif membentuk anak panah. Dalam temu bual dengan Syarikat Cepat, pereka logo, Lindon Leader, berkata, "Anak panah itu boleh membayangkan arah ke hadapan, kelajuan dan ketepatan, dan jika ia tetap tersembunyi, mungkin ada unsur kejutan, iaitu detik."

Reka bentuk itu telah memenangi lebih daripada 40 anugerah dan telah disenaraikan sebagai salah satu daripada lapan logo terbaik dalam 35 tahun terakhir oleh majalah Rolling Stone.

9. Hope for African Children Initiative (HACI)


Menyokong komuniti Afrika adalah tiang misi HACI dan jelas dicerminkan dalam logo bertenaga organisasi itu. The Hope for African Children Initiative logo kuning dan oren emas secara unik menggunakan ruang negatif untuk mencipta dua imej benua Afrika dan seorang kanak-kanak mencari ibu.

Dikuasakan oleh Blogger.