Header Ads

Pasti anda tidak mengetahui yakuza juga dianggotai oleh perempuan, kisah mereka lagi 'rare' dari lelaki
Mendengar sahaja nama yakuza, mungkin sudah tidak perlu diperkenalkan lagi. Yakuza adalah satu kumpulan mafia berasal dari Jepun yang terkenal dengan keganasan.

Mungkin selama ini anda fikir yakuza cuma dianggotai oleh lelaki sahaja. Namun, sebenarnya mereka juga ada ramai anggota wanita. Biasanya wanita mempunyai hubungan khusus dengan lelaki yakuza, samada suami atau ayahnya.

Dikatakan, isteri Yakuza masih mungkin boleh terlepas dari urusan pekerjaan gangster suaminya. Tidak bagi anak, yang biasanya akan ikut jejak orang tuanya. Sudah namanya anak kepada gangster, pasti mempunyai keunikan khusus yang menandakan diri mereka adalah anak yakuza.


Gadis-gadis kumpulan mafia ini semuanya sangat cantik. Tahap kecantikan boleh bersaing dengan model kelas dunia! Tapi bila melihat tubuh mereka. Dijamin anda akan mengigil terkencing dalam seluar.

Gadis yakuza paling terkenal bernama Shoko Tendo. Doi adalah seorang puteri dari ketua yakuza. Doi menceritakan kehidupan kelamnya sebagai sebahagian dari organisasi mafia besar Jepun dalam sebuah buku berjudul “Yakuza Moon: Memoirs of Gangster’s Daughter”.


Di dalam buku itu, Shoko Tendo menceritakan kisahnya yang berurusan dengan dadah dan pembunuhan sejak remaja lagi, dan pernah menjadi mangsa gangguan seksual. Perempuan-perempuan ini hanya terkadang dipakai sebagai alat untuk mencapai tujuan tertentu.

Dan menjadi wanita di antara Yakuza, kaum hawa harus siap dengan pelecehan seksual maupun pemerkosaan oleh para anggotanya.

Gadis yakuza biasanya bertatu di seluruh tubuhnya

Motif tatu berbeza-bezaNamun, gambar tatu pasti berkaitan dengan budaya Jepun. Tatu sangat cantik, tapi jika tubuh badan penuh tatu sebegini, tiada lelaki berani nak mendekati.Cantik namun menakutkan.

Gadis yakuza wajib memperhatikan penampilan fizikal. Kerana mereka merupakan ‘maskot’Kumpulan gangster terkenal di dunia. Jadi, gadis yakuza semua cantik-cantik, namun tetap menakutkan.

Harus rela kulit mulus “dirosakkan”Gadis yakuza harus kuat. Bayangkan mereka harus menahan rasa sakit ketika seluruh tubuh ditatu! Tatu bukan tatu biasa, semua corak tatu gadis yakuza adalah rumit, sehingga kulit mereka merah dan penuh bekas luka.

Mandi tak perlu berbajuGadis yakuza tidak perlu malu untuk mandi di tempat umum, kerana seluruh badan mereka telah ditutupi oleh ‘baju khusus’ a.k.a tatu mereka.

Sekilas pandang macam pakai kain batik

Dalam legenda China, tatu naga ini melambangkan pelindung puteri. Mungkin ini salah satu sebab mengapa gadis ini memilih tatu naga di tubuhnya.Tubuh adalah kanvas terbaik

Walaupun ganas, gadis yakuza juga boleh ‘refreshing’.


Ketika penat menjalani kekerasan hidup, gadis yakuza biasanya dilihat berkelah ke pantai atau ke tempat pelancongan lain. Kerana tatu di tubuh mereka sangat ketara, biasanya gadis yakuza bakal menjadi perhatian.

Gadis yakuza tidak kenal ayat “manja” atau “cia cia cia”

Nak bermanja? Dari remaja saja sudah berurusan dengan dunia berbahaya yang penuh darah dan ubat-ubat terlarang.

Budaya tatu seluruh tubuh sejak dari zaman dulu lagiSeorang wanita ditato oleh mantan anggota.Seorang lelaki yang berada dalam kehidupan Yakuza akan menempatkan harta dan kekuasaan di atas segalanya.

Walaupun ganas, gadis yakuza tetap ada sifat keibuan.Yakuza tetap manusia. Jadi gadis yakuza juga ada hati nurani dan sifat keibuan, apatahlagi ketika mereka sudah ada anak. Walaupun penampilan mereka tidak seperti ibu-ibu pada umumnya, namun mereka juga akan tetap menjaga dan merawat anaknya dengan sepenuh hati.

Gadis yakuza mahir guna senjataPistol dan katana bukan lagi asing bagi gadis yakuza. Jadi, jangan main-main terhadap mereka. Hati-hati nanti dicucuk pedang

Begitulah kehidupan wanita-wanita yang bergelut dalam salah satu organisasi paling menakutkan di dunia. Mereka harus terbiasa dengan dadah, seks bebas, dan kehidupan abnormal lainnya. Dan  sekali masuk, hampir mustahil untuk keluar dari organisasi ini.

Dikuasakan oleh Blogger.