Header Ads

Keinginan wajah yang cantik macam artis, ini 12 tips kecantikan membuatkan anda macam bintang
1. Anak panah yang elegan

Lukisan anak panah panjang yang panjang di mata tidak selalu menjadi idea yang baik. Tetapi menentukan mata dengan garis-garis elegan yang cantik diletakkan sepanjang kelopak mata atas.

Anda boleh membuat perbezaan yang besar dalam penampilan. Sudah tentu, warna hitam selalu dalam gaya, tetapi jangan takut untuk bereksperimen dengan warna lain.

2. Softly glowing skin

Kulit sihat dan berseri yang semua wanita mahu. Sebenarnya, aspek yang paling penting dari setiap wajah solek.

Jika percutian sudah berlalu, gunakan penyerlah atau produk kecantikan yang lain yang boleh membuat cahaya yang berkilauan di kulit anda.

3. Pewarna halus

Berhati-hati agar tidak menyapu terlalu banyak. Lihat di cermin untuk mencari epal pipi. Sapukan sedikit ke kawasan-kawasan ini, dan anda sudah bersedia untuk menakluk dunia.

4. Gincu Merah

Pakar psikologi mengatakan bahawa kebanyakan orang secara sedar mengaitkan warna merah dengan daya tarikan remaja dan wanita.

Tidak hairanlah, wanita yang memakai gincu merah biasanya menerima pandangan yang memukau dari lelaki.

5. Light shimmering eye shadows

Eye shadows yang terang paling popular dan trend di masa sekarang. Ia baik untuk landasan fesyen, tetapi ia pasti tidak kelihatan menarik untuk dipakai hari-hari.

Sebenarnya, coklat, pic, dan warna kelabu adalah pilihan terbaik.

6. Well-groomed, defined eyebrows

Semua tahu bahawa kening tebal adalah satu hit besar pada masa kini. Walau bagaimanapun, blogger dan majalah fesyen kecantikan terus mengulangi bahawa alis yang besar atau terlalu gelap bukan hanya kelihatan tidak semulajadi.
Tetapi juga boleh menjadikan wajah sebagai maskulin sedikit. Kelihatan semulajadi ialah yang dianggap orang paling menarik. Jadi, masih boleh membentuk alis untuk menjadikannya kelihatan lebih tebal.

7. Tone kulit semulajadi

Kita sering berfikir denga lapisan asas tebal, atau beberapa lapisan, boleh membuatkan kita menyembunyikan ketidaksempurnaan kita dengan lebih baik.

Malangnya, cara ini hanya boleh menjadikan kulit kelihatan pelik. Pilih asas dengan tekstur lebat nipis, seperti krim BB atau CC. Produk-produk ini akan membantu mengatasi tone kulit dan memberi wajah yang segar.

Jika ingin menyembunyikan ketidaksempurnaan kecil di muka, gunakan concealer atau corrector.

8. Smokey eyes

Paparan mata smokey sukar dicapai. Sekiranya tidak berhati-hati, anda boleh kelihatan seperti panda.

Tetapi sebaik sahaja menguasai teknik ini, akan mendapat rupa yang sempurna yang akan menjadikan mata kelihatan cantik gila.

9. Candy pink lipstick

Warna gincu merah jambu adalah tepat pada trend pada masa ini dan akan benar-benar membolehkan wajah menjadi lebih baik.

Jika pergi dating, elakkan memakai lip gloss atau lipstik ultra berkilat. Pilih lipstik krim halus di bibir dalam warna merah jambu, dan bersiap-siap untuk menonjol dari orang ramai.

10. Makeup semula jadi

Rias wajah semula jadi sentiasa dalam fesyen. Ia sangat menonjolkan martabat dan menyembunyikan kelemahan. Oleh itu, semasa memakai solek, pastikan tidak meletakkan terlalu banyak produk kecantikan di wajah anda.
Lagipun, walaupun solek yang paling canggih tidak dapat dibandingkan dengan senyuman yang ikhlas.

11. Hollywood smile

Hanya campuran beberapa baking soda dengan beberapa ubat gigi, dan kemudian memohon lapisan beberapa aluminium foil. Selanjutnya, bungkus kerajang di sekeliling gigi, menjadikannya sangat selesa di sekitar gigi.

Selepas sejam, keluarkan kerajang dan bilas mulut dengan teliti. Barulah senyuman yang mempesonakan!

12. Sugar shaving

Daripada krim cukur atau waxing, harus cuba sugaring. Ia adalah karamel yang dibuat khusus untuk mengeluarkan bulu dari badan.

Ia tidak menyakitkan dan berfungsi dengan baik dan kulit yang sensitif boleh digunakan dengan jalur wax.

Dikuasakan oleh Blogger.