Header Ads

Sifat keperibadian kita berbeza - beza, ini 17 jenis sifat untuk anda pilih1. PENGURUS

Praktikal dan konsisten, anda ingin merancang dan menganjurkan segala-galanya. Tetapi yang paling penting, anda ingin meyakinkan orang tentang ketepatan anda dan menjadikan mereka berfikir cara anda berfikir.

Anda terbuka untuk komunikasi, bertemu orang baru. Anda tidak pernah lupa menjaga orang-orang dekat anda dengan baik.

11% lelaki, 6% wanita

2. Perintis

Hidup untuk anda adalah perjuangan dan melampau. Inilah cara anda mengenali diri anda dan orang lain. Menjadi berisiko dan berani, anda mudah diilhamkan untuk memulakan sesuatu yang baru. Pada masa yang sama, anda menilai kebolehan anda, kedua-dua kekuatan dan kelemahan, cukup secukupnya.

Anda merasakan kecenderungan baru dengan baik dan terbuka kepada idea-idea baru. Anda berfikir positif tentang sukan dan segala yang berkaitan dengannya.

3% lelaki, 1% wanita

3. GURU

Anda bersama dengan orang-orang yang sangat baik. Anda prihatin, peduli, dan sentiasa bersedia untuk membantu, walaupun anda perlu mengorbankan kepentingan peribadi anda untuk orang lain.

Namun anda sangat bebas dalam urusan, sebagai peraturan, mendapat segala-galanya tanpa bantuan sampingan. Anda hanya menunggu sokongan emosi daripada orang terdekat anda.

17% wanita, 8% lelaki

4. MARSHALL

"Penyertaan lebih penting daripada kemenangan." Anda berusaha mencapai matlamat anda dengan apa cara sekalipun, walaupun anda perlu menggunakan kekuatan fizikal. Anda berpegang kepada rancangan yang tepat, dan anda tidak boleh bergantung kepada pergantungan dan kompromi.

Anda seorang pejuang yang sangat aktif dan teratur diri. Anda boleh menilai secara objektif walaupun situasi yang paling tertekan dan memberi respons yang cepat dan tepat.

6% lelaki, 3% wanita

5. MENTOR

Emosi dan berbual-bual dengan ekspresi wajah dan gesticulations yang kaya. Anda sangat prihatin terhadap emosi orang lain, dan dapat melihat walaupun perkara yang paling kecil. Anda sangat cemburu dan tidak percaya dalam hubungan kasih sayang.

Selalunya, anda bersedia menghadapi acara yang akan datang kerana keupayaan anda untuk merasakannya lebih awal.

3% wanita, 2% lelaki

6. INVENTOR

Penjana idea, anda sentiasa berusaha untuk mencipta sesuatu yang baru. Anda mudah menyesuaikan diri dengan persekitaran yang tidak dikenali dan menguasai kaedah kerja yang berbeza dengan mudah.

Disebabkan tradisi dan rutin anda tidak suka, anda sering mengubah sfera dan hobi profesional anda, menjadi inovator dan perintis. Apa yang penting tentang anda ialah bukan sahaja anda boleh membuat idea-idea baru tetapi anda juga dapat menyampaikannya kepada orang lain dan membuatnya menjadi kenyataan.

4% lelaki, 2% wanita

7. AHLI POLITIK

Anda secara profesional boleh menentukan peluang persekitaran anda, dan sangat kerap menggunakan kemahiran ini untuk memanipulasi orang. Dalam komunikasi dengan orang, terutamanya mengikut minat peribadi anda. Walau bagaimanapun, anda cuba menarik perhatian semua orang dan mencipta imej seseorang yang mudah.

Anda berdiri teguh pada saat ini, dan tidak suka membuang masa. Mahu hasil yang cepat, birokrasi yang tidak disukai.

10% wanita, 7% lelaki

8. CHAMPION

Anda bertenaga dan ingin tahu, kemahiran kreatif yang sangat jelas. Menggabungkan ciri-ciri kedua-dua introvert dan extrovert, itulah sebabnya bukan sahaja dapat bergaul dengan orang dengan mudah tetapi juga berinteraksi dengan baik. Anda sangat pandai memberi nasihat.

Anda melihat kehidupan dengan semua kepelbagaian kemungkinannya. Mempunyai imaginasi yang sangat kaya dan IQ yang sangat tinggi. Anda seorang yang sangat harmoni, dapat menjaga keseimbangan walaupun dalam persekitaran yang sangat cepat berubah.

10% wanita, 6% lelaki

9. HEALER

Seorang penari lirik dan pemimpi, keharmonian dalaman dan persetujuan diri anda sentiasa di tempat pertama. Kebanyakan pemikiran berlaku di dalam anda. Walau bagaimanapun, anda dapat meramalkan sesuatu dan memahami orang dengan baik.

Anda suka berpakaian dan cuba untuk kelihatan baik dalam semua keadaan. Tidak boleh dipanggil berjimat cermat, dan sering kehilangan masa dan realiti.

5% wanita, 4% lelaki

10. KOMPOSER

Anda boleh mencari kegembiraan dalam perkara mudah, mengendalikan rutin dan monoton dengan mudah. Ingin merasa diperlukan, itulah sebabnya anda sentiasa membantu orang lain tetapi tidak pernah mengganggu zon selesa mereka. Tidak boleh menimbulkan konflik, dan boleh menghiburkan orang dan membuat mereka ketawa.

Anda sangat lemah, praktikal, penyayang, lembut, dipercayai, dan beriman. Mengambil dunia ini kerana tidak pernah cuba memimpin dan memanipulasi.

10% wanita, 8% lelaki

11. ARCHITECT

Seorang ahli falsafah, tidak suka terlalu banyak ekspresi. Sentiasa mencari emosi dan keselesaan yang tenang. Berhati-hati apabila membuat keputusan, lebih suka menganalisis dan mencari hubungan antara masa lalu, sekarang, dan masa depan.

Sangat sensitif terhadap perubahan, dan tidak mengendalikannya dengan mudah. Sentiasa cuba mengumpulkan semua fakta, pemikiran dan idea.

5% lelaki, 2% wanita

12. PENASIHAT

Sempurna dalam merasakan orang dan hubungan mereka. Boleh mengenali suasana hati dan bakat tersembunyi dengan mudah, oleh sebab itu orang mencari nasihat daripada anda.

Kuasa pemacu anda adalah gerak hati, tidak bertujuan di luar tetapi di dalamnya. Jenis orang ini tidak pernah berhenti belajar, memandangkan pembangunan diri menjadi keutamaan. Dengan mengenali diri anda, anda membantu orang lain.

2% wanita, lelaki 1%

13. INSPIRER

Mempunyai idea yang luar biasa. Berusaha untuk kecemerlangan dan ingin memperbaiki segala-galanya dan semua orang. Walau bagaimanapun, anda mempunyai beberapa kesulitan dalam hubungan dengan orang, sangat sering menjauhkan diri dengan sengaja untuk menunjukkan kebebasan. Boleh menetapkan keutamaan dan mempercayai.

3% lelaki, 1% wanita

15. PROTEKTOR

Anda tidak boleh berdiri falseness dan ketulusan dalam hubungan. Membezakan "orang yang tidak dikenali" dan menyimpannya pada jarak jauh. Bagi orang-orang "di dalam bulatan anda," anda melakukan apa sahaja dan tidak pernah meminta sebarang balasan.

Pandai dan sangat berhati-hati dengan perkataan dan perbuatan. Baik dan peduli, melihat matlamat utama sebagai membantu orang dan membuat mereka lebih bahagia.

19% wanita, 8% lelaki

16. HANDYMAN

Pengendali, sebagai peraturan, mempunyai minda teknikal dan suka membuat sesuatu dengan tangan. Tidak tergesa-gesa dengan mengambil keputusan dan berfikir bahawa lebih baik dua kali diukur daripada sekali salah. Walau bagaimanapun dan bersifat tepat waktu.

Menganggap dunia ini melalui perasaan dan berpendapat tentang perkara-perkara yang berlaku di sekeliling adalah sangat objektif dan khusus. Secara semula jadi, adalah komunikatif, tetapi akan menolak komunikasi sebaik sahaja merasa tidak bersemangat.

9% lelaki, 2% wanita

17. INSPEKTOR

Pemikiran, pensyarah, bertanggungjawab. Boleh dipercayai, tetapi tidak pernah mengambil perkara seperti itu, sentiasa menganalisis maklumat yang masuk. Anda tidak berminat dengan komunikasi jangka panjang dan lebih suka komunikasi rasmi hanya semasa persahabatan.

Tidak hidup dalam impian hanya di "sini dan sekarang."

15% lelaki, 7% wanita
Dikuasakan oleh Blogger.