Header Ads

Pasti ramai yang meminati K-pop, ini 8 artis K-pop telah menjadi ibu bapaPasti ramai sebenarnya di antara kita yang meminati artis k-pop. Ada yang mengenali mereka dari rancangan realiti televisyen, ada juga dari drama siri atau video muzik.

Pasti anda tahu kegilaan trend artis k-pop di mana status hubungan seseorang artis itu sahaja sudah boleh merosakkan karier disebabkan mereka ada peminat yang sangat obses, kan?? Tapi, mereka juga seperti kita – akan menemui pasangan sejati, berkahwin dan mempunyai cahaya mata.

Jika dulu, artis k-pop hanya akan berkahwin setelah melepasi masa kemuncak, artis kini ada yang memilih untuk mengutamakan kehidupan peribadi berbanding memikirkan karier akan rosak akibat perkahwinan.

Jom kita lihat artis-artis k-pop yang sebenarnya telah jadi ibu bapa dan lihat foto mereka bersama keluarga.

1. G.o.d Park Joon Hyung


Park Joon Hyung (tengah) bersama ahli kumpulan g.o.d yang lain. Foto ehsan: allkpop. Beliau telah menjadi seorang bapa ketika berusia 48 tahun. Telah mengahwini juniornya yang bukanlah seorang artis pada Jun tahun lalu.

Setahun kemudian, mereka dikurniakan seorang anak perempuan. Sejak dari itu, akaun instagram miliknya dipenuhi dengan foto-foto anak perempuannya yang comel itu.2. S.E.S. Eugene

Eugene telah berkahwin dengan bintang drama korea, Ki Tae Young pada 2011 selepas sama-sama bekerjasama untuk drama Creating Destiny.

Anak pertama mereka – Rohee, dilahirkan pada April 2015 telah menjadi perhatian netizen setelah membintangi rancangan The Return of Superman.3. SECHSKIES Ko Ji Yong

Seperti Eugene, anak lelaki Ko Ji Yong, Seungjae yang berusia 3 tahun merupakan bintang rancangan The Return of Superman. Keletah Seungjae dalam rancangan tersebut telah menambat hati ramai penonton rancangan itu.

Sifat Seungjae yang sungguh manja dengan ayahnya jelas dapat dilihat terutamanya di dalam episod di mana dia bersedih kerana menyangka ayahnya telah menjadi patung dan rosak. Ko Ji Yong yang telah menjadi ayah di usia 33 tahun dan keluarganya. Foto dari instagram Ko Ji Yong4. S.E.S. Shoo

Pada tahun 2010, Shoo (ketika itu berusia 29 tahun) telah berkahwin dengan pemain bola keranjang dan dikurniakan anak lelaki yang diberikan nama Im Yoo tidak lama kemudian. 3 tahun selepas itu, Shoo melahirkan anak kembar perempuannya, Rayol dan Rahee pula.

Anak kembarnya yang mirip sekali dengan rupanya amat popular melalui program Oh! My Baby dan The Return of Superman.5. Crayon Pop Soyul


Tahun lalu, ahli kumpulan H.O.T Moon Hee Jun telah menggemparkan Korea dengan berita yang dia bakal mengahwini Soyul dari Crayon Pop. Dan 3 bulan kemudian, mereka memberi berita mengejut lagi tentang bayi mereka yang telah lahir.

Namun, pasangan ini belum lagi menunjukkan gambar anak mereka. Soyul yang telah menjadi ibu di usia 26 tahun itu dikatakan mengalami masalah kemurungan selepas bersalin dan telah mengundur diri dari dunia artis.6. UKISS Eli

Eli telah menjadi seorang bapa ketika berusia 25 tahun. Pada tahun yang sama Dongho menjadi bapa, Eli juga dikurniakan cahaya mata bernama Minsoo.

Isteri beliau adalah seorang model yang berusia 11 tahun lebih tua pada Eli. Mereka telah mendaftarkan perkahwinan mereka pada Jun 2014.

Namun, hubungan itu mendapat pengetahuan ramai hanya pada akhir Disember 2015, apabila mereka mengumumkan tentang kehamilan Minsoo.  Kalau anda nak tengok Minsoo, lihatlah dalam program realiti Men Who Do Housework.7. Wonder Girls Sunye


Pada November 2012, Sunye telah membuat kejutan dengan mengumumkan yang dia akan berkahwin dengan teman lelakinya yang bukanlah seorang selebriti.

Pada tahun 2013, di usia 24 tahun, Sunye menjadi ibu kepada seorang anak perempuan, Hailey. Dan tahun lalu, keluarga ini bertambah dengan seorang lagi bayi perempuan, Elisha.8. UKISS Dongho


Dongho merupakan antara artis yang termuda menjadi seorang bapa – iaitu pada usia 22 tahun!. Banyak spekulasi yang timbul ketika Dongho mengumumkan yang dia akan mengahwini teman wanitanya yang bukan selebriti dan juga lebih tua darinya.

Namun, sifat kebapaan Dongho dalam menguruskan anaknya berjaya menepis segala spekulasi.

Saya rasa menjadi ibu bapa tidak menjatuhkan mereka, malah menaikkan mereka ke satu tahap yang baru.

Dikuasakan oleh Blogger.