Header Ads

Pakar photoshop dedahkan mengapa anda jangan sekali-kali percaya pada gambar di sosial mediaZaman teknologi yang semakin pesat kini, semakin sukar untuk kita tahu apa yang sebenar dan apa yang tidak ketika melayari internet.

Bukan sahaja bercakap tentang berita palsu bahkan berjuta-juta imej telah dimanipulasi secara digital sehingga kita sendiri tidak mampu untuk mengetahui sama ada ianya benar ataupun tidak.

Sila lihat gambar yang cantik ini sebelum dan selepas apabila ianya sudah diedit. Pengguna laman Weibo yang telah mengedit gambar mereka dengan menggunakan nama "Kanahoooo" dan media sosial di China menggelarkan beliau dengan nama " Photoshop Holy". Tapi kenapa ?

Kerana kemahirannya dan kepakarannya mengedit gambar seperti professional dan itulah sebabnya dia mempunyai lebih "430,000 followers" di laman sosialnya.

Kepakarannya mengubah seorang lelaki menjadi perempuan dan seorang perempuan menjadi lelaki adalah kemahirannya yang tersendiri.

Menurut Msn.com, Kanahoooo tugasnya hari-hari adalah untuk membuat orang melihat gambar yang cantik dan beliau menyediakan khidmat photoshop kepada umum yang mahu kelihatan menyerlah di profil laman sosial mereka.

Katanya:" Jangan sesekali percaya pada kesempurnaan yang anda lihat di laman sosial, sekiranya anda ingin tahu seseorang, ajaklah berjumpa secara berdepan kerana itu yang terbaik".

Mari lihat beberapa imej yang admin dah kumpulkan bagi tatapan anda semua supaya anda tahu yang mana satu fakta dan fiksyen.

#1

#2

 #3

#4

#5

#6

 #7

#8

#9

#10

Sumber: Weibo

Dikuasakan oleh Blogger.