Header Ads

Google Pixel 2 XL vs Apple iPhone 8 Plus, Yang terbaik?


Apabila Google Pixel dan Pixel XL dilancarkan tahun lepas, kelihatan seperti iPhone. Ringing mati, selain daripada sensor cap jari yang bergerak ke belakang.

Ia bukan tiruan yang paling menarik, tetapi kali ini, Google telah mengubah pendekatannya - sekurang-kurangnya untuk model yang lebih besar. Pixel 2 tidak beranjak terlalu banyak, tetapi Pixel 2 XL kelihatan berbeza, mengambil isyarat dari telefon utama Android tahun ini dengan paparan yang lebih tinggi yang menguasai muka telefon.

Sehubungan itu, ia hampir dengan Apple iPhone X yang akan datang. Tetapi sekarang, iPhone 8 Plus  yang telah dilakukan sebelum  membuat beberapa peningkatan tambahan. Adakah penambahbaikan Google yang lebih besar membantu ia mendapatkan bahagian atas kali ini? Mari bandingkan!

REKA BENTUK: Berbeza


Pernahkah anda melihat iPhone baru-baru ini? Cool, maka anda telah melihat iPhone 8 Plus - sekurang-kurangnya dari depan. Tidak ada perbezaan utama di sini dari model iPhone 6 Plus atau yang lebih baru, dan estetik minimal yang ada dalam keadaan yang berfungsi, tetapi semacam keadaan letih pada masa ini.

Sekurang-kurangnya ia berbeza di belakang - sedikit. Kaca telah ditukar untuk aluminium, memberikan iPhone 8 Plus sedikit lebih banyak  daripada sebelumnya, tetapi perubahan keseluruhan adalah kecil. Ia masih merupakan iPhone yang sangat biasa untuk sebahagian besar.

Tetapi Pixel 2 XL tidak kelihatan seperti iPhone lagi. Di bahagian depan, skrin itu kebanyakannya besar, cantik. Terdapat sedikit terlalu banyak beza di sini, yang ganjil memandang persaingan Android (seperti Galaxy S8 Plus), tetapi ia masih merupakan telefon bimbit yang licin.

Dan di belakang, pendekatan unik dua nada Google - dengan gunting kaca di bahagian atas - kelihatan lebih ramping daripada sebelumnya, memberikan sentuhan tangan yang unik. Secara keseluruhannya, kita lebih banyak diambil dengan Pixel 2 XL daripada versi reka bentuk Apple berusia tiga tahun yang tweak.SCREEN: Perbezaan ClearApple membuat peningkatan yang sangat kecil pada skrin iPhone 8 Plus berbanding dengan iPhone 7 Plus dari tahun lepas. Ia masih panel LCD 5.5 inci 1080p - banyak terang dan jelas, dengan kontras yang hebat. Satu peningkatan besar kali ini ialah teknologi True Tone, yang mengubah warna berdasarkan cahaya dan memberikan hasil yang sangat semula jadi.

Tetapi Pixel 2 XL mempunyai kelebihan yang cukup kuat di sini dengan panel resolusi tinggi Quad HD (2880x1440), yang juga mempunyai manfaat OLED tahap hitam  dan kontras yang bagus. Terdapat masalah kecil dengan ia kelihatan sedikit lemah di skrin utama atau sedikit berubah warna pada sudut yang tajam, tetapi kebanyakannya hebat.


KAMERA : Yang Terbaik


Mempunyai kamera yang bagus telah menjadi ciri yang mendefinisikan garis Pixel - tetapi itu juga merangsang terbesar dari iPhone bersaiz Plus sejak tahun lepas bergerak ke arah kamera yang lebih baik.

Piksel Pixel 2 XL dalam penembak 12 megapiksel tunggal dengan aperture f / 1.8 yang lebih luas, bersama dengan autofokus dibantu pengesanan fasa dan laser. Dan sekali lagi, ia hebat. Telefon Google  ke dalam satu keputusan yang luar biasa, dengan pelbagai dinamik yang meningkat ke atas Pixel asal dan snap yang biasanya besar walaupun dalam pencahayaan kecil.

Pada iPhone 8 Plus, anda akan menemui sepasang sensor 12MP, dengan kamera utama (f / 1.8) pembungkusan dalam penstabilan imej optik manakala kanta telefoto (f / 2.8) masih kekurangannya. Sensor lebih cepat di atas iPhone sebelumnya bermakna tembakan yang lebih pantas, sementara makhluk penapis warna "piksel yang lebih dalam" untuk julat dinamik yang dipertingkatkan.

Dan hasilnya sangat baik. Sementara itu, iPhone 8 Plus mempunyai helah dua kamera mod Potret latar belakang kabur (bersama dengan Potret Potret baru) serta zoom gaya optik. Tetapi Pixel 2 XL juga mempunyai mod Potret sendiri, yang berfungsi dengan baik walaupun kamera tunggal.

Keseluruhannya, sangat dekat dengan kualiti harian, bagi admin kedua-duanya sangat menarik dan berkauliti dan terpulang bagi anda untuk memiliki yang mana satu. Dapat dua-dua lagi bagus.. hehehe
Dikuasakan oleh Blogger.