Header Ads

Siapakah Bos Yang Terbaik - Lelaki Atau Perempuan?Dalam peperangan jantina, satu kajian baru-baru ini memenangi kuasa wanita, yang muncul sebagai super bos dalam dunia yang kompetitif ini. Tetapi apakah kuasa wanita ini mampu menggulingkan seorang lelaki dari takhta?

Hari ini, lelaki dan wanita terdedah kepada peluang dan kebebasan yang sama. Dunia telah mula menerima hakikat bahawa wanita bukan sekadar objek yang digunakan dan dibuang.

Walaupun wanita menghadapi kejahatan dan kekejaman, isu jenayah terhadap seorang wanita telah dipertimbangkan serius. Namun, wanita membuktikan bahawa tiada siapa yang boleh merendahkan semangat moral masyarakat wanita.

Sekarang, mari kita lihat siapa yang membuat bos yang lebih baik - lelaki atau perempuan?


Seorang wanita adalah bos yang lebih baik.

1. Komunikator yang baik -
Wanita adalah pendengar yang lebih baik daripada lelaki dan ini adalah kemahiran yang paling penting yang diperlukan untuk mengurus pelanggan dan pekerja. Lelaki biasanya berkomunikasi melalui aktiviti dan bukan percakapan. Komunikasi yang lebih baik dapat membina hubungan yang kuat berdasarkan kepercayaan.

2. Lebih banyak kesabaran - 
Wanita mempunyai kemahiran yang lebih sabar dengan pekerja daripada bos laki-laki. Wanita tidak membuat kesimpulan dengan cepat dan tidak membuat keputusan tergesa-gesa. Pemenang mempunyai kecenderungan untuk menunggu tempoh yang panjang untuk keputusan yang diinginkan.

3. Multitasking - 
Wanita membawa beban ganda dan tugas tanggungjawab dwi. Kebanyakan bos wanita diperkaya dengan kemahiran multi tasking kerana mereka menguruskan rumah tangga mereka atau anak kecil mereka dan pada masa yang sama menguruskan pekerja mereka.

4. Etika yang lebih teguh - 
Setiap organisasi perlu mengikuti satu set kod dan etika untuk berfungsi dengan baik. Seorang bos perempuan cenderung mengikuti etika yang lebih kuat dan tetap mengekalkan persekitaran yang mesra. Menurut Bart dan Mc Queen, wanita yang pengurus yang berkesan mempertimbangkan hak orang lain dalam mengejar keadilan.

5. Memberi anda tisu - 
Kebanyakan masa, seorang bos lelaki gagal mendengar masalah peribadi seorang pekerja. Anda boleh bersuara dengan bos wanita anda kerana dia mempunyai kesabaran untuk mendengarnya. Ini dapat meningkatkan hubungan antara pekerja dan majikan.Seorang lelaki adalah bos yang lebih baik.

1. Lengkap perhatian - 
Seorang lelaki tidak perlu memberikan tumpuan dan perhatian sepenuhnya kepada keluarganya semasa dia bekerja adalah syarikatnya. Dia mempunyai isteri di rumah untuk menjaga kerja rumah. Dalam kes sedemikian, dia boleh meningkatkan keuntungan yang dibuat oleh syarikat.

2. Penghakiman yang baik - 
Wanita biasanya lebih rentan terhadap perubahan mood dan oleh itu, ia memberi kesan kepada mereka keputusan mereka. Lelaki tidak berfikir secara emosi dan menggunakan pengetahuan profesional sebelum mengambil keputusan.

3. Kelebihan genetik - 
Lelaki mempunyai kelebihan genetik tidak seperti wanita yang menganggap pesaing mereka sebagai "saudara perempuan". Lelaki membuat pasukan profesional yang baik dengan rakan sekerja mereka (kedua-dua jantina).

4. Pemikiran Praktikal - 
Lelaki memohon pengetahuan praktikal dan profesional sebelum mengambil keputusan. Mereka menganggap keadaan dari semua aspek, termasuk keuntungan yang mereka dapat dari usaha atau peristiwa. Satu kajian baru-baru ini menunjukkan bahawa lelaki lebih berpikiran wang daripada wanita.

5. Tidak ada kumpulanisme - 
Wanita mempunyai ciri-ciri yang lahir dalam mewujudkan kumpulan di mana sahaja mereka pergi, tanpa mengira tempat itu. Tetapi lelaki tidak membuat sebarang kumpulan seperti itu atau mempromosikan konsep kumpulanisme. Mereka tetap mesra dengan semua pekerja dan menjaga persekitaran pejabat yang sihat.


Kesimpulannya
Walaupun manusia memerintah dunia, dikatakan bahawa di sebalik setiap lelaki yang berjaya, ada seorang wanita. Ada masa, ketika wanita duduk di rumah dan menjaga rumah tangga dan keluarganya.
Dikuasakan oleh Blogger.